2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Dél-Afrikából érkezett, mestersége címere: szédítő látvány

Hirdetés

Dél-Afrikából érkezett, mestersége címere: szédítő látvány

Különleges kiállítással nyitotta meg kapuit Budapesten a Városliget új kulturális attrakciója, a NEO Kortárs Művészeti Tér. A kiállítóterem a frissen felújított Millennium Házában kapott helyet a Liget Budapest Projekt keretein belül. A projekt miniszteri biztosa, Baán László elmondta, hogy megjelenésében és funkciójában kiemelkedő, nemzetközi szinten is jegyzett képzőművészeti kiállítóteret szerettek volna létrehozni, amely a Millennium Háza méltó része.

Az épület ötvözi az art deco, a barokk és a neoklasszicizmus elemeit. A külsőleg letisztult épületbe belépve hatalmas terek fogadják  látogatót, a kivitelezés egyszer fennkölten díszített, máshol futurisztikus hatású. Megpihenve a kávézóban a hangulat erősen az 1920-as, 30-as évek nyugati stílusjegyeit idézi, amibe finoman belejátszik a természetes fény és a növények adta nyugalom, a nyitott terek szabad érzése.

Baán László

Baán László

Hirdetés

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

Ezzel szemben az újonnan átadott NEO Kortárs Művészeti Tér teljesen egyedi formát öltött a nyitókiállításra. A vendégeket vásznak és vetítőgépek fogadták egy mesterséges mozi hangulatát keltve. A fényhatásoktól szűkülőnek tűnő termet fekete függönyökkel és falakkal választották el az épület többi részétől. A nézőkben kiváltott hatás egyszerre volt bensőséges és nyomasztó.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/06/21/millenium-haza-neo-kortars-muveszeti-ter-baan-laszlo-feher-david/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

A hazai sajtok az utóbbi időszakban komoly fejlődésen mentek keresztül, így azok a szakemberek, akik …