2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Cserhalmi Györgyöt díszpolgárnak javasolták a Belvárosban

Cserhalmi Györgyöt díszpolgárnak javasolták a Belvárosban

Kovács Alex Gábor, Budapest V. kerületének ellenzéki frakcióvezetője hétfő délelőtt közölte a Facebookon, hogy Cserhalmi Györgyöt, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas színművészt javasolják a kerület díszpolgárának.

Több mint öt évtizedet felölelő színészi pályáját aligha kell bárkinek is bemutatni. Megszámlálhatatlan színpadi szerepe mellett több mint kétszáz filmben – köztük nemzetközi sikert aratott produkciókban – és számos televíziós alkotásban is láthattuk

– írta Cserhalmiról a politikus a bejegyzésében. Kiemelte azt is, hogy Cserhalmi György alapító tagja és társulati tagja is volt a Katona József Színháznak, továbbá a Radnóti Miklós Antirasszista Díjjal is megjutalmazták közéleti szerepvállalását.

A politikus reményét is kifejezte, hogy idén is egyhangúlag dönt a képviselő-testület a díszpolgár személyéről, ahogy azt tette Keleti Ágnes és dr. Birtalan Lajos esetében is.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/09/18/kovacs-alex-gabor-cserhalmi-gyorgy-diszpolgar-v.-kerulet-belvaros/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

„Horrorként éltem meg a könyv írását, mert az alapvető félelmem testesült meg benne”

„Horrorként éltem meg a könyv írását, mert az alapvető félelmem testesült meg benne”

Nicholas Binge mélységesen szeret minden furcsaságot, bármit, ami feszegeti a határokat, és bármit, amitől elsírja …