2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Csák János az Erasmus-ügyről: Egyezségre jut a kormány és az Európai Bizottság

Hirdetés

Csák János az Erasmus-ügyről: Egyezségre jut a kormány és az Európai Bizottság

Csák János a magyar kultúra napján elhangzott interjúban hangsúlyozta: a világban rengeteg a változás, „nekünk azt kell világosan látnunk, hogy mi az, amit meg akarunk őrizni, és mi az, amiben alkalmazkodnunk kell a változásokhoz”. Hozzátette: szükség van a kultúra innovációjára, ehhez pedig innovációs kultúrára van szükség.

Kérdésre válaszolva kijelentette, hogy egy nemzetállam kulturális miniszterének az is a feladta, hogy az ideák versengését fenntartsa.

Kiemelte: Brüsszelben a politikai korrektség jegyében bizonyos témákat, eszméket „egyszerűen le akarnak venni az asztalról”, ritkán fordul elő az a szó, hogy család vagy nemzet, helyette van egy olyan „kilúgozott felfogás, hogy (…) hagyjuk el a hagyományainkat”.

Mi, magyarok azonban nem ilyenek vagyunk – mondta, hozzátéve: az elmúlt 1100 évben bármilyen viharos is volt a történelmünk, az Isten, család, haza háromszög számunkra a túlélést jelentette. Mert családok nélkül nincs nemzet, nemzet nélkül pedig nincsenek családok.

Hirdetés

Mit tesz a kormány a családok erősödéséért?

A miniszter rámutatott: a magyar kultúrában az a lényeg, hogy elfogadjuk:

nem az ember a végső ítélő, van nálunk nagyobb erő.

Ezért a kormány mindent megtesz, hogy a családok erősödjenek, és a családon belül a kötődés létrejöhessen, mert aki tud kötődni, az tud nagyobb entitásokhoz is kötődni, így a nemzethez. Nemzetre pedig azért van […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/01/22/csak-janos-erasmus-botrany-kormany-europai-bizottsag-csaladok-energia-veszelyhelyzet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

John Cleese negyven év után újraindítja a Waczak szállót

John Cleese negyven év után újraindítja a Waczak szállót

A BBC2-n 1975-ben és 1979-ben bemutatott két sorozatban a szállodatulajdonos és felesége, Sybil életét követhették …