2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Craig Bondja összetöri a szívünket

Hirdetés

Craig Bondja összetöri a szívünket

Az nem vitás, hogy érdemes volt várni a legújabb James Bond-mozira, mert a Nincs idő meghalni jó film. Más kérdés, hogy a zsáner rajongói nem feltétlenül azt kapják, amire számítottak. Daniel Craig valószínűleg élete alakítását nyújtja, és Léa Seydoux sem marad el tőle.

Daniel Craig a 007 Nincs idő meghalni című filmben

Daniel Craig a 007 Nincs idő meghalni című filmben

Fotó: Nicole Dove / Fórum Hungary

Fél évszázadnyi moziba járás után életemben először végigvártam, amíg az utolsó név is lepörög a stáblistán, mert egész egyszerűen nem voltam képes felkelni a helyemről. Már olyan stábtagok bukkantak fel a vásznon, mint az „office housekeeper”, vagyis az irodagondnok, de én még mindig ott ültem a nézőtér félhomályában, és azon törtem a fejem, hogy most mi lesz. 

Hirdetés

A legújabb Bond-film feje tetejére állította a világunkat, az enyémet mindenesetre teljesen, de ahogy körbesandítottam, örömmel konstatáltam, hogy rajtam kívül még legalább kéttucatnyian ülnek megkövülten, pedig lassan már a világítást is bekapcsolták.

Aztán kikászálódtam a fotelemből, és félig-meddig alvajáróként kibotorkáltam a Váci útra. Már a Nyugatinál jártam, amikor észrevettem, hogy az olvasószemüvegemet ott felejtettem az ülésemen, de csak legyintettem, annyit nem ér az egész, hogy visszamenjek érte. 

Még a végén megtörne a varázs.

A huszonötödik Bond-mozi más volt, mint a többi huszonnégy. Illetve már az első olyan epizód, amelynek Daniel Craig volt a hőse, a Casino Royale is kilógott egy kicsit a sorból. Aztán a Quantum csendje még jobban, a Skyfallról nem is beszélve. A Spectre – minden idők lelkileg leginkább sérülékeny, egyre több emberi vonást felvonultató Bondjával – pedig már előrevetítette a Nincs idő meghalni sokkoló fináléját.

Ebben a Bond-opuszban egymásra rakódnak az idősíkok. Régmúlt, félmúlt, jelen – mintha egy angolnyelv-könyvet lapozgatnánk, benne a past perfect, a present perfect és a present continuous tense-szel. De cseppet sem zavaró ez az ugrabugrálás, mert a cselekmény feszültsége, a bezúduló sportkocsik, terepjárók és motorkerékpárok dübörgése, a lélegzetelállító kaszkadőrmutatványok – amelyeknek jelentős részét maga Craig mutatja be, kiérdemelve a stábtagok elismerését, ahogy azt olvastuk a forgalmazó által hozzánk eljuttatott ismertetőben –, a fizika törvényeit meghazudtoló ugrások, repülések, esések és talpra pattanások folyamatosan a kritikus tartományban tartják a pulzusunkat legalább a két és fél órás film közepéig.

A sztori kissé bonyolult, és olykor el kell gondolkodni azon, hogy mi is történik, és miért.

Kicsit túlságosan is a sci-fi határait feszegeti az is, ahogy Blofeld (Christoph Waltz) a börtöncellájából mozgatja a szálakat, még egy tömeggyilkosságot is megszervezve. 

De Bond (Daniel Craig) túl az ötvenen is lenyűgözően elegáns és férfias (azért nem írunk ötvenhármat, mert a forgatás […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/09/30/craig-bondja-osszetori-a-szivunket/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hadik Andrásról készít történelmi kalandfilmet Szikora János

Hadik Andrásról készít történelmi kalandfilmet Szikora János

Hadik címmel rendez történelmi kalandfilmet Hadik Andrásról és huszárseregéről Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház …