2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 345,00 Ft | CHF: 379,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Cillian Murphy lehet az év sorozatszínésze

Hirdetés

Cillian Murphy lehet az év sorozatszínésze

Nem minden szerep jön könnyedén, és erről Cillian Murphy ódákat tudna zengeni. Egy jó színész mindent megtesz egy adott szerepért, még akkor is, ha ez kemény kompromisszumokba és kreatív vitákba torkollik.

Murphy sem kapta könnyen a lehetőséget, még a sorozat kezdetén nem is az ő neve jött szóba, mikor a produkció vezetői a főszerepre castingoltak.

Ami belülről fakad

Eredetileg az akciósztár Jason Statham kapta volna a szerepet. A rendező, Steven Knight mindkét színésszel találkozott Los Angelesben, és kezdetben Stathemre voksolt, mert úgy vélte: Tommy karakterének kell egy izmos, maszkulin alkat, aki a fizikumával parancsol tiszteletet.

Murphy – aki ezzel szemben nem az a nagydarab, fenyegető küllem – érzékelte a rendező hezitálását, ezért úgy gondolta, egy kis extra noszogatás egyáltalán nem árthat. Rövid és velős üzenete rögtön meggyőzte Knightot, hogy Murphyben minden megvan, ami ehhez a szerephez kell:

Hirdetés

Ne feledd, színész vagyok.

A casting nehézségei ellenére tökéletesnek bizonyult a választás, tekintve, hogy többszörösen díjazták azóta a sorozatot és a színészi alakításokat is benne – kiemelten méltatva Cillian Murphy-t. Persze nem ez volt az egyetlen kihívás az ír színész számára, mivel elég sok olyan dologgal kellett megbirkózzon, ami nem nyerte el a tetszését, mégis bevállalta a szerep kedvéért.

A sorozatban a karakterek zöme masszív dohányos, az ír színész pedig volt, hogy háromezer szállal is elszívott egy évad során.

Mivel Murphy alapvetően – ahogy több színész kollégája – nem erősíti a láncdohányosok díszes táborát, ezért sima cigaretta helyett gyógynövényes füstölnivalót kapott, mely nem tartalmazott nikotint, és nem okozott addikciót. A dohányzás mellett a viszkifogyasztás sem kisebb a sorozatban. ű

Tommy Shelby ugyanis több mint kétszáz alkalommal nyúlt pohár után a képernyőn – amit filmes […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/03/22/cillian-murphy-bafta-peaky-blinders-jason-statham-steve-knight/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre többen nem kérnek a kormányközeli cégek fővárosi gigalakóparkjaiból

Egyre többen nem kérnek a kormányközeli cégek fővárosi gigalakóparkjaiból

Valakinek jó, valakinek nem 2023. április 19-én a kormány három újabb rozsdaövezeti akcióterületet jelölt ki …