2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Célba ért a nőcsábász macska

Hirdetés

Célba ért a nőcsábász macska

Egy eltűnt, majd évtizedek után megkerült lányról szóló kreatív dokumentumfilmet, egy emberi hangon udvarló kandúrról készülő romantikus vígjátékot, egy magányról és barátságról készülő drámai vígjátékot, egy darabokra hullott apa-fiú kapcsolatról szóló családi drámát és egy súlyos morális dilemmával küzdő apáról szóló pszichodráma elkészítését támogatja a Nemzeti Filmintézet hatodik Inkubátor Programja.

A nyertesek:

  • Podhradská Lea Apám lánya című kreatív dokumentumfilmje egy nyomtalanul eltűnt fiatal lányról szól, akitől évtizedekkel később levél érkezik.

A filmet kisebb-nagyobb szünetekkel közel három éve fejlesztjük Meggyes Krisztina és Lévai Balázs producerekkel. A munka során rengeteg kérdés felmerült, a legfontosabb talán mégis az, hogy megértsem és elfogadjam a filmben szereplők döntését azzal kapcsolatban, hogy miért nem kereste a lányt soha senki

Hirdetés

– mondta Podhradská Lea. A dokumentumfilmben a klasszikus megfigyelői módszer mellett a téma érzékenysége miatt vannak szituációk, amikor csupán hangfelvételek vagy házivideo-jellegű felvételek készülnek.

A rendező 2016-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem dokumentumfilm-rendező osztályában, Kékesi Attila és Almási Tamás vezetése alatt.

  • Szeleczki Rozália Cicavízió című abszurd, romantikus vígjátéka egy harmincéves lányról, Fániról szól, aki feldolgozatlan gyerekkori traumája miatt képtelen párt találni magának. Már sikeres építész, de a szíve mélyén megmaradt kislánynak. Egy emberi hangon beszélő fekete macska kezd el udvarolni neki.

Régóta foglalkoztat egy gátlástalan, ördögi figura megalkotása, akit pont ez a szabadsága tesz vonzóvá. Egyszer egy barátom azzal viccelődött, hogy a macskáját szinkronizálta úgy, mintha a cica udvarolna nekem, és így jött az ötlet, hogy az elképzelt ördögi figurát egy ilyen humoros, antropomorf karakter személyesítse meg

– mesélte a rendező tervezett filmjéről, amelyet műfajilag abszurd romantikus vígjátéknak szán.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/06/09/ot-filmcsecsemo-biztonsagos-fejlodeset-segiti-az-nfi-idei-inkubator-programja./

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Ha nem nézel utána, nem bányászod ki az internetről, csak arra tévedsz, a Barcelonához közeli …