2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Budapesten pörgeti a lemezeket a hiphop egyik legendás alakja

Hirdetés

Budapesten pörgeti a lemezeket a hiphop egyik legendás alakja

DJ Premier több mint harminc éve van a hiphop élmezőnyében, és mára a világ öt legjobb rapproducereinek egyikeként emlegetik. A Gang Starr egykori DJ-je karriereket indított el és mentett meg, most pedig június 2-án, vasárnap az Akvárium Klubban ad leckét raptörténelemből.

DJ Premier a Rock the Bells 2010-es fesztiválján.

DJ Premier a Rock the Bells 2010-es fesztiválján.

Fotó: Tim Mosenfelder / Getty Images Hungary

A kilencvenes évek elején a legsúlyosabb New York-i hangzást olyanok hozták el, akik messze a Nagy Almától nőttek fel. A Gang Starr rappere, Guru Bostonból, DJ-je pedig Houstonból érkezett, végül Brooklynban keresztezték egymást az útjaik, és váltak a keleti part megkerülhetetlen figuráivá. Guru fiatalon, 2010-ben halt meg, DJ Premier azóta sem lassított, fáradhatatlanul szórja a beateket az arra érdemeseknek. Hogy milyen formában van a hiphop 58 éves trackdealere, arról június 2-án, vasárnap az Akvárium klubban bárki meggyőződhet.

Hirdetés

DJ Premier vagy Preemo évtizedek óta ott van a világ legjobb rapproducereinek top 5-ös listáján. Pedig elég önsorsrontó módon működik, nagyon megválogatja, kivel hajlandó dolgozni, és nála az utolsó szempont az, hogy egy világsztárról vagy egy ismeretlen sarki rapperről van-e szó. Ha lát benned valamit, adja a beatet, ha nem, akkor mehetsz vissza csiszolódni. Akik átmentek a szűrőjén, a teljesség igénye nélkül: Nas, The Notorious BIG., Jay-Z, Fat Joe, Jeru the Damaja és persze Eminem haverja, Royce da 5’9″, akivel évekig turnézott is. Besegített olyan, már befutott rapperek karrierjébe, mint J Cole, Kanye West, KRS One, Rakim, Common vagy a Das EFX.

Aki elmélyedne DJ Premier […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2024/05/29/dj-premier-akvarium-klub-hiphop-gang-starr/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fordulat a Nemzeti Színház balesetének ügyében, megvan a hivatalos szakvélemény

Tavaly novemberben a Nemzeti Színházban súlyos baleset történt, amelyet a magyar színjátszás egyik legkomolyabbjaként tartanak számon azóta …