2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Budán lakni világnézet

Budán lakni világnézet

A panaszos olvasói leveleket elkerülendő itt is jelezzük, hogy a cikkben a röplap leiratának készítésekor a korhű helyesírást követtük. 

Buda legszebb vidékén, az ózondus levegőjű, legujabb s legjobb lakónegyed szivében, a Fery Oszkár u. és Ugocsa u. sarkán épül, Sárkány István okl. építész műalkotása, melyet a fenti perspektivikus ábrán, a túloldalon levő tervrajzon és műleírás során bátorkodunk bemutatni. A lakások 1929. november hó 1-re kiadók. A hirdető általános ingatlantippekkel indít.

A jó lakással szemben 5 követelményt kell támasztani:

  1. Legyen egészséges levegője!
  2. Legyen a város centrumával gyors összeköttetése!
  3. Legyen csendes, a város forgatagától távol eső, nyugalmas vidéken!
  4. Legyenek a hygienikus szempontok a lakás kiállításánál figyelembe véve!
  5. Legyenek lehető olcsó bérek!

Ezen követelményeknek, mint ahogy ezt a statisztika is mutatja, legjobban a Déli vasút környéke felel meg. Nagyszerü, Ózondús levegő,– amelyet a közeli Svábhegynek és Márton-hegynek köszönhet, – gyönyörü kilátás és előkelő, csendes, villanegyedszerü környezet. Tulzott bérigények nélkül.

Az elmult, utolsó néhány esztendőben a Fery Oszkár ucca és Ugocsa ucca korzetében egész uj városrész indult rohamos fejlődésnek. Szebbnél-szebb bérpaloták emelkedtek ki a földből. Az ujonnan épült városrésznek mintegy középpontja a Fery Oszkár ucca és Ugocsa ucca sarka. Ezen a részen épül most 75 méteres uccai fronttal nemcsak ezen negyednek, hanem Budapestnek is egyik legszebb bérháza, amely bármely világváros hasonló alkotásaival is felveheti a versenyt.

kep

Fotó: Családi archívum

A ház uccai szobái keleti és déli fekvésüek, az udvari mellékhelyiségek ablakai nyugatra néznek. Az épület tehát egész nap fürdik a napsugárban. A lakások berendezésének, beosztásával összeállitásánál a legjobb külföldi és belföldi példák s a mindennapi élet követelményei vétettek figyelembe. A kétszobás […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/09/19/budan_lakni_vilagnezet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kolovratnik permanensen részeg, Csonka Pici kezében derékszögben áll a tálca

Kolovratnik permanensen részeg, Csonka Pici kezében derékszögben áll a tálca

Bár Esterházy Péter megmondta – Mallarmét idézve –, hogy a világon minden avégett létezik, hogy …