2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Búcsúzunk a Netflix legkeményebb sorozatától, nagyon fogjuk hiányolni

Hirdetés

Búcsúzunk a Netflix legkeményebb sorozatától, nagyon fogjuk hiányolni

Az elején, amikor az Ozark 2017 nyarán bemutatkozott, sokan rásütötték a Netflixre, hogy megirigyelte a Breaking Badet az AMC-től, és elkészítette a saját változatát. Az alapfelállás talán picit emlékeztetett Walter White-ékra, de azonkívül tényleg nem volt semmi más hasonlóság: a sztori azzal kezd ugyebár, hogy a pénzügyi tanácsadóként dolgozó Marty Byrde (Jason Bateman) házassága Chicagóban válságba kerül, mert a neje csalja, üzlettársa pedig jókora galibát okoz. Hogy mentse szakmai és magánéletét, Marty a családját az Ozark-tó partjára, az isten háta mögé költözteti, ahol kényszerből elkezd az alvilágnak pénzt mosni.

OZARK 414 Unit 00638R

Fotó: Tina Rowden / Netflix

Brutális érzelmi hullámvasút – talán így tudnánk jellemezni az Ozarkot; ez nem túl bőbeszédűen, de tűpontosan körülírná azt, amin a Byrde család keresztülment. Április 29-én, amikor megérkezett a negyedik évad második fele, az utolsó hét epizód, ami pontot tesz Martyék történetének végére, elképzelhetetlennek tűnt, hogy mindenki túléli ezt a kalandot. A happy endre tényleg esély sem volt, de ahhoz képest, amire számítottunk, nem is láttunk akkora vérfürdőt. Mondjuk, egy rettenetesen fájó halálesetet azért le kellett nyelnünk a sorozatzáró részben, amit nem biztos, hogy valaha fel fogunk tudni dolgozni.

Hirdetés

A sorozat egyik legnagyobb felfedezettje egyértelműen Ruth Langmore (Julia Garner) lett, aki állandó káromkodásaival, „ki, ha én nem?” stílusával legalább annyi ember imádatát váltotta ki, mint ahányan gyűlölték. Az Ozark új adagja tulajdonképpen a karakter hattyúdala, aki személyes vendettát indít a maffiózó Javi (Alfonso Herrera) ellen. Értjük, miért teszi mindezt a lány, akit ebben a hét részben úgy építgetnek az írók, hogy öröm nézni, épp ezért dühítő, ahogy az egészet váratlanul lerombolják. De ilyen az élet, nem? Ha valaki mindenkinek a tyúkszemére lép, az előbb-utóbb csúnyán megszívja.

Kivéve persze, ha Wendy Byrde-nek (Laura Linney) hívják az illetőt – aki Ruth mellett az Ozark utolsó fejezetében szintén jó nagy hangsúlyt kapott. Volt is mivel foglalatoskodnia a karakternek, aki egyik balhéból a másikba zuhant, váratlanul megjelent az apja, és még arra is vigyáznia kellett, hogy a maffiát nehogy magára haragítsa.

OZARK 414 Unit 00351R

Fotó: Tina […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/05/08/ozark-netflix-teve-sorozat-drama-jason-bateman-streaming-negyedik-evad-bucsu-cikk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gerendai Károlynak nagy autója van, sok húst eszik, de ebbe most beleszeretett

Gerendai Károlynak nagy autója van, sok húst eszik, de ebbe most beleszeretett

Gerendai Károly a magánéletében és a vendéglátóipari vállalkozásaiban eddig is figyelt a környezettudatosságra, de nem …