2021. június 24., csütörtökMa Iván napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2021.06.24. Iván Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Bruno Mars a zene mennyországába készül

Hirdetés

Bruno Mars a zene mennyországába készül

Van az a zene, amikor elferdül a valóság, és selymessé válik minden analóg és digitális jel. Amikor a zenében rejtőző puszta ritmus egyszerre lehel tüzet, örömöt, táncot, vigaszt és dögös hangzást. Valahogy így tudnám papírra vetni azt, amikor Bruno Mars zenéjére gondolok. A 2010-es évek meghatározó popzenéje az ő „tollában” folyt össze a huszadik század egyik legérdekesebben parázsló stílusával, a funkzenével.

Idén tanúi lehettünk annak, hogy Anderson .Paakkal karöltve újraértelmezte magát, és zenei duón kezdtek el dolgozni Silk Sonic néven. A formáció már ismert, buszon vagy kocsiban ülve biztos megütötte már a fülünket több vezető hazai rádió adásában is a márciusban debütált első kislemezük, amely nem egy országban érte el a toplisták csúcsát. Bízom benne, hogy a név hamarosan ugyanolyan közismert lesz, mint az együttes összes tagja.

Funk volt, van és lesz is, erre Bruno Mars az élő példa. Minden stílusnak van underground szakasza, felívelése, aranykora, valamint hanyatlása. Egyeseknek, mint a funkzenének pedig megadatik az a reneszánsz, amit Bruno Mars az elmúlt évtizedben hozott vissza.

Hirdetés

Bruno Hawaii gyermeke. Zenész családba született, a középiskola után meg sem állt az angyalok városáig, hogy dédelgetett álmát, miszerint hogy híres popsztár lesz, valóra válthassa. Családjában mindenki énekelt és különféle hangszereken játszott, mondhatni beleszületett ebbe. Néhány sikertelen próbálkozás után egy producercsapatban kapott helyet, és átigazolt a legendás Atlantic Recordshoz. Egy darabig közismert előadóknak szereztek dalokat, közreműködtek, lépésről lépésre ették be magukat a popzene fővárosába. Ennek az időszaknak volt a terméke a Billionaire című sláger, amelyben Travie McCoy mellett vendégszerepel. Nem sokkal később megjelent saját kislemeze It’s Better If You Don’t Understand címmel, melyen korábbi munkakapcsolataiból kialakult ismerősök is vendégszerepeltek, mint CeeLo Green és B.o.B.

Ezen a kislemezen már érezhető debütáló albumának hangzásvilága. A lemez a 99. helyig jutott a Billboard 200-on, és szerepel rajta a később nagy sikernek örvendő sláger, a Talking to the Moon.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LjhCEhWiKXk" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/06/06/bruno-mars-a-mennyorszagba-megy/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Magyar újítás forradalmasította a különleges hangszert

Magyar újítás forradalmasította a különleges hangszert

A Twoba, Szentpáli Roland és Juhász Zoltán hangszerinnovációja nyerte el a Nemzetközi Tuba Szövetség (ITEA) …