2024. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Bon Jovi kiszámíthatóan fülbemászó, hajlakkal lefújt dalaira óriási az érdeklődés

Hirdetés

Bon Jovi kiszámíthatóan fülbemászó, hajlakkal lefújt dalaira óriási az érdeklődés

A Bon Jovi Forever című új albumának borítóján a már ősz hajú Jon Bon Jovit látjuk, fekete bőrdzsekijének hátán a zenekara neve és a „Forever” felirat, ezek elrendezése megidézi a Bon Jovi egyik legsikeresebb, nyolcvanas évekbeli albumát, a New Jersey-t.

Persze nemcsak ezzel utalnak a nyolcvanas évtizedre, hanem az új dalokkal is. A két kislemezsláger, a Legendary vagy a Living Proof lehetne éppen a New Jersey-n is. Az album simán hozza a nagy korszak slágervilágát, és ez rendben is lenne, mert a Bon Jovitól pont az állandóságot, a pozitív energiákat várjuk, a nagy soft metal riffek mellé az ugyanilyen nagy mosolyokat.

Örökké fiatal

Bon Jovi kiszámíthatóan fülbemászó, hajlakkal lefújt dalaira a mai napig óriási az érdeklődés, ami egyetlen más klasszikus glam rock bandáról nem mondható el. Ennek részint az lehet az oka, hogy ők Bruce Springsteen és a Journey felől közelítettek a rock and rolhoz, és nem a Sweet rockdiszkójának az irányából.

A lemez élő bizonyíték arra is, hogy a 62 éves Jon hangja még mindig vállalható, igaz, már nem olyan erőteljes, mint a nyolcvanas években. De ezt jobbára csak az veszi észre, aki megnézte a Disney+ dokumentumfilmjét, a Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Storyt, ami bemutatja a hangszálműtétje utáni rehabilitációt.

Hirdetés

Pozitív hullámok

Már az első hallgatás közben feltűnik az album pozitív energiája, a kötelező powerballadák mellett Jon szinte „végigrockolja” az albumot. Időtlennek tűnő, klasszikus munka a Forever, s aki szereti a Bon Jovi egyszerű, közvetlen világát, annak bejön az új album is. Persze fel lehet tenni a kérdést, hogy

mi értelme egy olyan lemeznek, amelynek bármelyik dalára rá tudnánk kapcsolódni egy korai sláger refrénével…

Ha mashupot szeretnénk a Bon Jovi vs. Bon Jovi jeligére, akkor könnyen összerakhatnánk egy laza fél órát. A kérdés a zenekart is foglalkoztatta, Jon azt kérdezi a Hollow Man című zárótételben,

hogy mit énekelsz, ha a dalt már elénekelték?

Ki ellen harcolsz, ha a háborút megnyerted?

Mit írsz, ha a könyv elkészült?

A zenekar úgy ügyel a stadionhimnusz jellegű sound megőrzésére, ahogy a német sörgyárak figyelnek a híres tisztasági törvényre. És a nagy rockhimnuszokból sosem elég. A Forever is tartalmaz néhányat (Walls of Jericho, Seeds, Legendary, The People’s House), de tudjuk emelni a tétet, mert a Living Proof a több mint negyven éves életmű egyik legjobb darabja.

Az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2024/06/19/stenk-zene-pop-rock-bon-jovi-forever-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy vadidegen házában üldögélt, de amikor kijött, megvilágosodott

Nagyszerű hangulatban folytatódott a Fiatal Írók Szövetsége által szervezett FISZ-tábor a második napon is. A Szokolya …