2021. április 10., szombatMa Zsolt napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.04.10. Zsolt Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Bolondok napján nyílik a Hooligans Zártosztálya

Hirdetés

Bolondok napján nyílik a Hooligans Zártosztálya

Hogy bírják a Covid-zárlatot?

Tóth Tibor: Egyre nehezebben, várjuk a végét, hogy végre elkezdhessük, illetve folytassuk a munkát, az életet. Eddig dolgoztunk az új lemezen, ami sokat segített.

Anyagilag?

Hirdetés

Ördög Tibor, Csipa: Szerencsére még bírjuk, mert híresek vagyunk arról, hogy két kézzel szorítjuk a pénzt. Na jó, nem erről vagyunk híresek, de annyira már nem szórjuk, mint tíz-tizenkét éve. Ezt az évet még kihúzzuk. Nekem a legkönnyebb a csapatban, nincs családom, akit el kéne tartanom, magamban meg elevickélek valahogy.

Egyre keményebb világot élünk, a járvány sem könnyíti meg a helyzetet. Ennek van köze ahhoz, hogy a Zártosztály is szigorúbb lett, mint amit a rajongók megszoktak?

Tóth Tibor: Huszonöt éve alakult a Hooligans. Amikor elkezdtük, volt már hasonló irány. Most megint hangszerközpontúbb lett a zenénk, de nem ugyanazt csináljuk, mint huszonöt éve. Benne van negyedszázad tapasztalata, meg az új idők. Kicsit mélyebb dolgokról éneklünk, és a hangszerelésen is változtattunk.

Csipa: Ez az anyag nem igazán popzene, bár sok dal van az új lemezen is, ami lehetne sláger, ha játszanák a rádiók. Majd meglátjuk, hogyan fogadják élőben.

Késmárki Zsolt: Az énekdallam most is fülbemászó, ahogy a régi dalainkban. Megjegyezhető refrének, vokálok vannak itt is.

Tóth Tibor: A koncerteken mindig is játszottunk keményebb számokat, működtek, mi is szeretjük ezeket, tehát soha nem állt távol tőlünk a keményebb vonal sem.

Csipa: Nem voltunk teljesen biztosak abban, hogyan fogadják a kemény vonalas számainkat, de az eddig nyilvánosságra hozott két dalt, az Evolúciót és a Kendőzetlen igazságot nagyon jól vették.

Az új számok hangzása főleg azokat lephette meg, akik csak a Királylányt hallották tőlünk a rádióban. Nyilván minden lemezen van egy-két húzószám, olyan, ami „rádióbarát”, tehát ezt ismerik a legtöbben. De koncerteken sose voltunk lágyak.

Tóth Tibor: A Zártosztályt már most több ezren rendelték elő, tehát a megjelenése előtt aranylemez lett. CD-formátumban ráadásul, ami jócskán elavult. De megjelentettük ezúttal pendrive-on is épp ezért.

Legutóbb Endi, aki most családi okokból nem jöhetett az interjúra, azt mondta: rájött a zenekar, hogy a magyar közönség szövegcentrikus, a számok verbális üzenete is fontos.

Csipa:

Szerintem kimerítettük a szerelmi témát meg a boldog párkapcsolatot szövegileg.

Most nem akartunk ezzel foglalkozni, ehhez a zenéhez nem is illett volna. Erre kértük a szövegírókat is, pályatársunkat, Molnár Mátét a Road együttesből vagy Dandó Zoltánt, illetve akikkel már tizensok éve dolgozunk együtt: Major Esztert, Orbán Tomit. Szepesi Mátyás is kapott egy dalt, ő tavalyelőtt az év szövegírója volt.

Feltűnik Curtis is.

Csipa: Tibi spanja.

Tóth Tibor: Szerettem volna az egyik számba rapbetétet, és rá gondoltam. Megírta a szövegrészét, ami nagyon jól passzolt a zenéhez.

A zenei stílus hogy alakult át?

Tibor: Elindultunk egy hangzásból, egy szokatlanul hangolt gitárból. Aztán szinte mindennap írtam egy számot.

Csipa: Évek óta ilyen zenék szólnak a turnébuszban. Amit szívvel csinálunk, az bejön a közönségnek is, meglátjuk, ezt hogyan fogadják.

Zsolt:

Most nem kell rádióslágert írni, csinálni, mert az országos adók azokat se játsszák. Nincs kinek megfelelni […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/04/01/hooligans-podcast/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

50 éves korában meghalt a világhírű rapper, DMX

50 éves korában meghalt a világhírű rapper, DMX

A rappert a múlt héten szállították kórházba túladagolás miatt, egyes értesülések szerint szívrohama is volt. Az …