2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Bob Dylan múzeumot kapott

Hirdetés

Bob Dylan múzeumot kapott

Amennyiben valaki épp Oklahomában tartózkodik, mindenképp látogasson el Tulsába, mert ott nyitja meg a kapuit a Bob Dylan Központ, az irodalmi Nobel-díjas költő és zeneszerző munkásságát bemutató múzeum és archívum.

Bob Dylan a popkultúra egyik legikonikusabb, még ma is aktív énekese, dalszerző, zenész és költő, utóbbi munkásságát 2016-ban irodalmi Nobel-díjjal jutalmazták. Bár neve és munkássága az egész világon ismert, az amerikai népléleknek még ennél is többet mond Bob Dylan neve.

A hat évtizede aktív előadó az egyik legnagyobb élő legenda, nem csoda, hogy még életében szeretnék megfejteni a benne lángoló tűz forrását. 2008-ban I’m Not There (itthon kiegészítve azzal, hogy Bob Dylan életeicímen életrajzi filmet mutattak be róla, ami extrém koncepcióval járta körül az énekes korszakait. Hét különböző színész Dylan életének és zenei pályafutásának más-más oldalát testesíti meg a filmben.

Dylan több mint 50 albumot adott ki és több mint 600 dalt írt, dalait sokszor más híres előadók adták elő, köztük Jimi Hendrix, a Guns N’ Roses, Stevie Wonder, Rod Stewart, a Red Hot Chili Peppers, Bob Marley, Neil Young, Adele és a U2.

Hirdetés

A Dylannek és munkásságának szentelt múzeum és archívum egy hatéves út csúcspontja, amely akkor kezdődött, amikor a helyi bankár és olajmilliárdos George Kaiser alapítványa megvásárolta Dylan terjedelmes archívumát, és ígéretet tett arra, hogy otthont ad neki. A George Kaiser alapítvány az új Dylan-központtól csak pár lépésnyire lévő Woody Guthrie Center múzeumot is működteti.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/05/08/bob-dylan-muzeum-oklahoma-tulsa-zene/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Linczényi Márkó: Érzem magamban az erőt, hogy én lehessek az új Kozso

Linczényi Márkó: Érzem magamban az erőt, hogy én lehessek az új Kozso

Egyre kevésbé jellemző rá, hogy repülő kekszeknek szerezzen zenét, de az életének ilyen szakasza is …