2023. június 4., vasárnapMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Bírságolt a GVH: 210 millió forintot kell a jogkezelőknek befizetniük

Hirdetés

Bírságolt a GVH: 210 millió forintot kell a jogkezelőknek befizetniük

A nemzeti versenyhatóság 2016 végén írta elő az öt hazai közös jogkezelő szervezet (az Artisjus, az Előadóművészi Jogvédő Iroda [EJI], a Filmjus, a Hungart Egyesület és a MAHASZ) számára, hogy az ún. üres hordozói díjak – például a mobiltelefonok, memóriakártyák, merevlemezek és minden, a vonatkozó jogdíjközleményben szereplő termék árába beépülő jogdíjátalány – meghatározásakor használjanak a korábbinál pontosabb módszertant.

A GVH most lezárult utóvizsgálata feltárta, hogy a közös jogkezelők nem teljesítették megfelelően az előírt kötelezettségeket az üres hordozói díjszámítás precízebb alátámasztásáról.

A szervezetek által készíttetett, a díj mértékét megalapozó kutatás ugyanis több szempontból is hibásnak és hiányosnak bizonyult, nem orvosolva még a versenyhatóság által korábban kifejezetten kiemelt problémákat sem – így többek között a reprezentativitás és a mintavételezés hiányosságait, illetve az adathordozók körének igazítását a dinamikusan változó fogyasztói szokásokhoz.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/05/08/birsag-gvh-artisjus-filmjus-mahasz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Akik még most is Hitlernek zenélnek, gitár helyett golyószóróval

Akik még most is Hitlernek zenélnek, gitár helyett golyószóróval

El kell jutnom Peekskillbe… Követem az új vérnyomot a földön – kántálja Ken Casey a Dropkick …