2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Besúgó és ellenzéki egyetemista – készül az HBO új magyar sorozata

Hirdetés

Besúgó és ellenzéki egyetemista – készül az HBO új magyar sorozata

Gőzerővel folyik a magyar történelem legutóbbi negyven évének filmes feldolgozása. Nemrég fejeződött be az Elxurtuk munkacímű Megafilm-produkció forgatása, ami Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét krimisíti, és már itt is az újabb hír az HBO A besúgó című sorozatáról. A történet főhőse egy tehetséges vidéki srác, aki Pestre kerülve a kommunisták elzavarásáról álmodó egyetemisták között találja magát, miközben jelentéseket vár tőle az állambiztonság tartótisztje.

A Besúgó című sorozatban Ördög Tamás

A Besúgó című sorozatban Ördög Tamás

Fotó: HBO / The Orbital Strangers Project

Március eleje óta forgatják az HBO saját gyártású nyolcrészes sorozatát, A besúgó című produkciót. Előreláthatólag ez is az év második felében, vagy kicsit később kerül a közönség elé, így idén októberben a Megafilm Gyurcsány-thrillere és Skrabski Fruzsina szemkilövetős rendőri akciókról készülő dokumentumfilmjét követően az HBO rendszerváltós-besúgós sorozatát is megismerhetik a magyar nézők.

Hirdetés

A streamingcsatorna gyártásában készülő történet 1985-ben játszódik. Akkoriban már sokan látták, hogy nem nagyon épül a szocializmus, a Szovjetunió nem önzetlen barát, a Mercedes határozottan jobb, mint a Lada, de még nagyon kevesen hitték, hogy a keletet és nyugatot elválasztó vasfüggöny valaha is eltűnik.

A rendszer fennmaradásáért felelős hivatalos szervek, különösen a titkosszolgálatok mindent megpróbáltak, hogy kiismerjék az ellenzéki érzelmű csoportok, egyének szándékait, terveit és cselekedeteit, ezért ahová csak tudták, beépítették beszervezett ügynökeiket. Ehhez persze az is kellett, hogy lehetőleg minél több embert kényszerítsenek jelentések írására. Az egykori állambiztonsági szakemberek zsarolástól sem visszariadva igyekeztek besúgót, ügynököt faragni bárkiből, akihez csak hozzáfértek.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/06/03/besugo-es-ellenzeki-egyetemista—keszul-az-hbo-uj-magyar-sorozata/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Ha nem nézel utána, nem bányászod ki az internetről, csak arra tévedsz, a Barcelonához közeli …