2021. szeptember 20., hétfőMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Belmondót a Saint-Germain-des-Près templomában és az Invalidusokban búcsúztatják

Hirdetés

Belmondót a Saint-Germain-des-Près templomában és az Invalidusokban búcsúztatják

A templomi búcsúztatásra délelőtt 11 órakor kerül sor, ezt követően szűkebb családi körben lesz a hamvasztás, mondta el az ügyvéd a francia AFP hírügynökségnek. De mivel Belmondo halálával világnagyság távozott, a francia állam is készül a búcsúztatására: az Elysée-palota kedden jelentette be, hogy az Invalidusok templomában tart nemzeti megemlékezést Belmondo tiszteletére, erre csütörtökön, délután fél ötkor kerül sor.

A nemzeti megemlékezés eredetileg a katonáknak jár, de az idők során kiterjesztették azokra a civil nagyságokra is, akik koruk meghatározó alakjai voltak, így például 2018-ban a francia sanzon egyik atyjára, Charles Aznavourra.

Hirdetés

 A megemlékezés módját az Élysée-palota határozza meg a mindenkori protokoll szerint, a családdal történő egyeztetések alapján, melyek jelenleg is zajlanak. Akár a politika, akár a kulturális élet nagyjai lesznek jelen, a rajongóknak is fenntartanak ezer széket, azoknak, akik személyesen szeretnének Belmondótól búcsút venni. (A Covid-járványba kis híján belepusztult Franciaország a jelenlegi gyakorlat szerint csak oltási igazolvánnyal rendelkezőket enged be az eseményre). A megemlékezésen két óriás kivetítőt is elhelyeznek, azokról is lehet követni a francia állam búcsúját.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/09/08/belmondot-a-saint-germain-des-pres-templomaban-es-az-invalidusokban-bucsuztatjak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Böjte Csaba: Lelkeket gyűjtök

Böjte Csaba: Lelkeket gyűjtök

A testvéri szeretet, a jézusi bizalom mutatta meg magát a nemzetközi eucharisztikus konferencián Böjte Csaba …