2021. szeptember 26., vasárnapMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Becsomagolták párizsi Diadalívet, mert Christo így akarta

Hirdetés

Becsomagolták párizsi Diadalívet, mert Christo így akarta

Befejezték a párizsi Diadalív becsomagolását. Az akció a tavaly elhunyt bolgár származású cocept-art művész utolsó nagy terve volt. A július óta folyó, hétfőn befejeződött munkához 25 ezer négyzetméter újrahasznosított anyagot használt a 95 főből álló csapat – adta hírül az MTI.

Christo és francia felesége, Jeanne-Claude, aki 2009-ben hunyt el, 1962-ben kezdett el dolgozni a Diadalív becsomagolásának tervein. A művész annak idején egy fotómontázst is készített arról, hogyan képzeli a megvalósítást, de mivel úgy gondolta, hogy sohasem adnának rá engedélyt, lemondott a tervről. Négy évvel ezelőtt, egy kiállítása kapcsán hozta szóba ismét a tervét, és legnagyobb meglepetésére, a párizsi városvezetés, valamint a műemlékvédelem is áldását adta rá.

A posztumusz projektet teljesen Christo elképzelései szerint hajtották végre Vladimir Javacsev, a művész unokaöccse irányítása alatt. A 14 millió Euróba kerülő munka költségeit Christo előkészítő tanulmányai – rajzok és modellek – eladásából fedezték.

A becsomagolt Diadalív hivatalos megnyitóját szeptember 18-án tartják, és október 3-án már el is kezdik lebontani a csomagoló anyagot.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/09/13/becsomagoltak-parizsi-diadalivet-mert-christo-igy-akarta/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha egy technikailag profin összerakott, unalmas filmet keres, ez az

Ha egy technikailag profin összerakott, unalmas filmet keres, ez az

Na, ezért nem feltétlenül érdemes csőbe bújni, legfeljebb csak úgy, ha azon gyorsan, de nagyon …