2021. április 18., vasárnapMa Andrea napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.04.18. Andrea Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Bay Éva és Mohai Gábor ismét a képernyőn

Hirdetés

Bay Éva és Mohai Gábor ismét a képernyőn

Csütörtökön megmutatja a Paramount Network filmcsatorna, hogyan konferálták volna fel a bemondók annak idején a produkciókat, és miként hatnak retró stílusban narrálva a mai filmajánlók. Ezenfelül a kort alapvetően meghatározó kalózvideók hangulatát is felidézi a csatorna.

A videódiszkók és videós kocsmák éveiben a Nyugatról becsempészett akció- és kalandfilmes kazettákon szinkron helyett hangalámondással igazították el a nyugati kultúrára éhező magyarokat. A kocsmák falára erősített, szovjet színes tévéken, melyeken lila volt a piros és zöld a kék, vagy a saját videólejátszó-tulajdonosok otthoni készülékein élvezve a tiltott filmeket, az angol nyelvű párbeszédek jelentéséről egy többnyire bátortalan szinkrontolmács hangján értesült a néző.

Így derült ki, mit mond két pofon között Chuck Norris, miközben kimenti a vietnámi háború évtizedek óta dzsungelbörtönben senyvedő amerikai hadifoglyait, azok számára is, akik csak annyit tudtak angolul, hogy lévisz farmer.

Hirdetés

Április elsején kiderül, hogy működnének ilyen narrációval például a Transformers vagy a Mission Impossibile emblematikus jelenetei.

A képernyőre visszavarázsolt Bay Éva, aki 1976-tól 1999-ig volt a Magyar Televízió munkatársa, több mint fél évtizeden át híradózott, vezetett közéleti és szórakoztató műsorokat, ma is televíziófüggő.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/03/31/bay-eva-es-mohai-gabor-is-a-paramount-network-csatornahoz-szerzodott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ki a gyorsabb, a bolti kasszás vagy én?

Ki a gyorsabb, a bolti kasszás vagy én?

Valamiért az elmúlt években az egész város úgy érzi, hogy barberfodrászatokat kell nyitnia. Tipikus „dandy”, hózentrógeres, …