2023. május 28., vasárnapMa Emil, Csanád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
2023.05.28. Emil, Csanád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 372,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 383,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Balázsovits Edit: Ez nem olyan, mint a színészet

Hirdetés

Balázsovits Edit: Ez nem olyan, mint a színészet

Almási Anikó a Színház- és Filmművészeti Főiskolán szerzett diplomát filmvágó szakon, majd a Magyar Televízió Zenei Főosztályán dolgozott 1992-ig. Maradandó zenés és portréfilmek sokasága kötődik a nevéhez. Almási Éva színművésznő húga, Füredi Vilmos operatőr, filmproducer felesége, Balázsovits Edit színművésznő nagynénje. Egy lánya született, Füredi Anikó. Örökösei szeretnék, ha az a felbecsülhetetlen érték, amit örökül hagyott, közkinccsé válna, és minél többen megismernék azt a szépséget és harmóniát, amit a kerámiái sugároznak. 

Almási Anikó – Elvarázsolva

Almási Anikó – Elvarázsolva

Fotó: Almási Anikó

Balázsovits Edit színművész az Indexnek elmondta: nehezen tudja különválasztani az embert és a műveket, hiszen nagynénjével mindig szoros kapcsolatban voltak. Almási Anikó nemcsak vágó volt, hanem fantasztikus művész is.

Hirdetés

Ez nem olyan műfaj, mint a színészet, hogy – a filmet leszámítva – az emberrel együtt elmúlik. A kerámiák ugyanis megmaradnak. Finom szövésű, érzékeny ember volt, ami a kerámiáin is látszik. Az összes művét különleges szomorúság hatja át

– fogalmazott, azt viszont nem feszegette, hogy vajon miről szólhatnak ezek az alkotások. Ismerte őt, elképzelései vannak, de fontosabb az, hogy másokra hogy hatnak a munkái. Balázsovits Edit kíváncsi is rá, hogy a közönségre milyen hatással lesznek majd a művek.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/05/01/almasi-aniko-keramiak-balazsovits-edit-tarlat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mobiltelefonba pötyögve, sms-ekben és WhatsApp-üzenetekben juttatta ki a regényét

Mobiltelefonba pötyögve, sms-ekben és WhatsApp-üzenetekben juttatta ki a regényét

Behrouz Boochani iráni kurd költő és újságíró menedékkérőként közelítette meg az ausztrál partokat 2013-ban, amikor …