2023. június 4., vasárnapMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Bajba került a Disney+, súlyos szabálysértéseket talált a Médiatanács

Hirdetés

Bajba került a Disney+, súlyos szabálysértéseket talált a Médiatanács

A közlemény szerint a hét filmből hatot: a 28 héttel később, az Aki bújt, az Alien 4. – Feltámad a Halál, a Hitman – A bérgyilkos, a Húsevő és a Ragadozó 2. című műsorszámokat a Disney+ szolgáltatója „16+” megjelöléssel tett elérhetővé.

Amennyiben a szolgáltató magyar joghatóság alá tartozna, a felsorolt filmek 18 éven aluliak számára nem ajánlottnak, azaz V. korhatári kategóriába tartozónak minősülnének.

Hirdetés

Szintén helytelen, „12+” besorolással szerepelt a Sebezhetetlen című film a Disney+-on, miközben a hazai szabályozás értelmében „tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott”, IV. kategóriába sorolandó – állapította meg a Médiatanács.

További problémákat vetett fel, hogy a hatályos magyar szabályozás szerint a streamingszolgáltatóknak a szolgáltatás műsorkínálatát tartalmazó felületen a korhatári minősítést jól látható módon fel kell tüntetniük, azonban ez a Disney+ felhasználói felületén nem teljesült – tették hozzá.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/04/27/disney-streaming-nmhh-mediatanacs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Akik még most is Hitlernek zenélnek, gitár helyett golyószóróval

Akik még most is Hitlernek zenélnek, gitár helyett golyószóróval

El kell jutnom Peekskillbe… Követem az új vérnyomot a földön – kántálja Ken Casey a Dropkick …