2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Az űrlények már köztünk járnak, csak épp senki nem tud róluk

Hirdetés

Az űrlények már köztünk járnak, csak épp senki nem tud róluk

Érdekfeszítő inváziós sci-fit összerakni nem könnyű. Az elmúlt évtizedekben a filmkészítők próbálkoztak humorral a Támad a Mars!-ban, A függetlenség napja akciódús látványorgia lett, a Cloverfield pedig kézikamerás felvételekkel mutatta be, milyen lenne, ha egy hatalmas szörnyeteg pusztítani kezdene a bolygónkon. A holnap határában Tom Cruise élte át ugyanazt a napot, míg az idén bemutatott A holnap háborújában Chris Pratt ment a jövőbe, hogy idegenekkel harcoljon.

2021-11-08 13 09 17-Invasion — Official Trailer   Apple TV+ - Yo

Fotó: Apple TV / Youtube

Ezek a nagyköltségvetésű blockbusterek azonban úgy tűnik, elfedtették a nézőkkel, hogy lehet ezt másképp is csinálni. Sokkal visszafogottabban, az emberi drámára koncentrálva, ahelyett, hogy kőkemény katonák lőnék halomra az űrlényeket. Az Invázió (Invasion) című új sci-fi sorozat lassú tempójával, és sokak szerint sehova nem haladó sztorijával kicsapta a biztosítékot az embereknél. Pedig egy nagyon is megrázó tudományos-fantasztikus szériáról van szó.

Az első jelenet alapján még azt lehetne hinni, hogy a készítők rögtön a közepébe csapnak. Egy férfi a sivatagban jár, amikor egy ismeretlen eredetű tárgy becsapódik a homokba. Közelebb merészkedve pedig úgy tűnik, intelligens faj tette be a lábát a Földre, mert életbe lép egy finomhangoltnak látszó védekezési mechanizmus, ami messzire repíti a fickót.

Hirdetés

Ezt követően azonban az Invázió története meglepően szerteágazik, és egészen kis léptekkel kezd előrehaladni.

Az Apple TV+ a sorozat első három részét egyszerre tette közzé, ez pedig nem véletlen, mert kell ennyi idő, hogy a sok karakter egy kicsit közelebb kerüljön hozzánk. Ott van például John Bell Tyson (Sam Neill), egy vidéki seriff, aki visszavonulni készül, és azon szomorkodik, hogy a sors kibabrált vele.

Fotó: Apple TV / Youtube

Fotó: Apple TV / Youtube

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/11/08/invazio-apple-tv-urleny-sci-fi-sorozat-simon-kinberg-ajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

6,8 milliárd forintból rendez Budapest Színházi Olimpiát

6,8 milliárd forintból rendez Budapest Színházi Olimpiát

Mégis lesz olimpia Budapesten. Ám kis hazánk nem az ötkarikás játékokat szervezi 2023-ban, hanem a …