2021. május 15., szombatMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.15. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Az Oscar-díjhoz jár 13 ezer pohár, 4,8 ezer tányér és 6 ezer koktélvilla

Hirdetés

Az Oscar-díjhoz jár 13 ezer pohár, 4,8 ezer tányér és 6 ezer koktélvilla

Az idei, 93. Oscar-díjátadó, amit így is a szokásosnál később tartanak, minden részletében különbözik az előző évitől. A közvetítésben két helyszín kap szerepet: a szokásos Dolby Theatre mellett bekapcsolódik a Los Angelesi Union Station is, ami elbűvölő helyszín. A műsor producere Steven Soderbergh kijelentette, hogy szó nem lehet ZOOM közvetítésről, a maximális egészségügyi biztonsági előírások figyelembevételével rendezik meg az eseményt, de csak a személyes megjelenést preferálják, és még a kötelező dress code-ra is felhívták a figyelmet. T-shirtben nem lehet megjelenni.

Wolfgang Puck séf az újságírókkal beszélget az étel és a dekor előnézetén az Oscar díjat követő ünnepségen, 2015. február 4-én

Wolfgang Puck séf az újságírókkal beszélget az étel és a dekor előnézetén az Oscar díjat követő ünnepségen, 2015. február 4-én

Fotó: Robyn Beck / AFP

Ám arról, hogy mi lesz a bulival, nem esett szó, de valószínűsíthető, hogy az előző évi nagyszabású, még a korábbiaktól is eltérő nagy formátumú evés-ívás ezúttal elmarad.  Az utóbbi 26 évben Wolfgang Puck konyhája gondoskodott az Oscar-díjátadót követő dínom-dánomról. Puck azonban nem az a fej, aki meghátrálna a nehézségek elől, és úgy döntött: idén Oscar-ételcsomag rendelhető, Puck cége házhoz szállítja a csúcs cuccokat – feltéve ha idejében leadjuk a rendelést. 

Hirdetés

Éljen a demokrácia, eddig ugyanis a buli zártkörű volt, most viszont a mezei rajongók is megtapasztalhatják a sztárélet kulináris vonatkozásait!

Indulhat az otthoni tobzódás, de nem ám sör vagy megalázó rágcsák!

Puck változatos menücsomagokat állított össze, amit elvben egy spórolós taxi sofőr is megengedhet magának, bár ha csak koktél falatokat rendel, személyenként akkor is 45 USD a kínálat, és négy személyre kell rendelni, minimum 10 dobozt.

Ekkor azonban házhoz jön az ízesített pirított rozmaringos dió, a szárított ananász, a fokhagymás, fűszeres parmezán, a szalonnába tekert datolya, forró parmezán töltelékkel. Ezt követően már  komolyabb fejezet következik: felvágottas doboz, különböző sajtok, pezsgő szőlőválogatás. Mézes nyalóka, mini csemege uborka, füge dzsem, mini bagett, popcorn, cheddar sajt, és szarvasgomba.

És mit szeret Brad Pitt?

Ezzel a túlélő csomaggal valahogy át lehet vészelni a díjátadó várhatóan megrendítő első félóráját. Ezek persze csak a beköszönő falatok, mintegy felízesíti, felajzza az ízlelőbimbókat, ám ez egyúttal csapda is, mert innentől nem lehet akármivel folytatni. Jöhetnek a 65 dolláros/fő előételek, szintén négy fő, tíz doboz. Itt már az a kikötés, hogy ezeket csak Los Angeles meghatározott körzetében szállítják. Ebben benne van az egyik Puck-specialitás, a füstölt lazacos pizza, hozzá kapros krém, és lazac kaviár. Bomba kis cucc. Mini burgerek prime vágatú húsból, ebből 8 darab, és ezt a megrendelőnek kell készre sütnie, majd ehhez briósok, a szokásos paradicsom, mini uborka, remoulade mártás. Ezután következik a pikáns tonhal tatár, misóval ízesített tölcsérek, kínai csirke saláta, ehhez gyömbéres szezámos öntet, ropogós wonton, mini homár tekercsek, és, ha még ez sem elég, akkor csirke nyársak, csirkével töltött batyuk is rendelkezésre állnak, hogy egy újabb órácskára odaszegezze a tekintetünket a képernyőhöz.

Eddigre már erőteljesen be vagyunk etetve, Puck mester csábereje végképp eluralkodott az érzékeinken. Hosszú még az este, és semmiképpen nem hagyhatjuk ki a további fogásokat sem. Hasonló feltételekkel, ezúttal már 95 dollár/fő jöhet újabb minimum négy fő, tíz doboz főétel, még hozzá nem is akármilyen, mert ezek a Puck birodalom emblematikus ételei. Aki egy kicsit is követte az utóbbi évek Oscar-gáláinak menüjét, azoknak ismerős lesz, és köszönhetően a járványnak, most real time-ban ízlelgethetik, mintha ők is ott lennének, ahol most amúgy senki sincs. És ez még pikánsabbá teszi dolgot, mintha az ember egyszerű gyereke kijátszhatná a sorsot, és vesztes pozícióból hirtelen győztessé válhat.

Wolfgang Puck a 92. Oscar gálán 2020. február 9-én Hollywoodban

Wolfgang Puck a 92. Oscar gálán 2020. február 9-én Hollywoodban

Fotó: Robyn Beck / AFP

Vad borsmustár, vagyis rukkola, friss koktél paradicsommal, pácolt, valószínűleg kovászolt rebarbara, friss ricotta, mini aranyfóliába csomagolt (hát mi másba), egyben sült burgonya kaviárral. Ez például, ha jól emlékszem, Brad Pitt kedvence, és ha szerencsénk van, az arca éppen akkor tűnik fel a közvetítésen, amikor az étkezésben elértünk ide. Nem sorolok fel mindent, de azért még bőven említésre méltó a fekete szarvasgombás csirke rétes, ezt amúgy nekünk kell megsütni, rövid kis útmutató van hozzá.

Szóval nem baj, ha a hangulat miatt, de praktikus okokból is szólunk a mexikói takarítónőnknek, hogy maradjon estére, ha van kertészünk, az is jó. Puck kedvence a macaron is rendelhető, 28 USD egy tucat. De addigra nagyjából vége is van a közvetítésnek, minden kiderült, és kezdődhet egy új év, már csak jövő februárig kell kibírni, és minden kezdődik elölről.

És ki az a Puck?

Wolfgang Puck igazi sztár séf. Negyedévszázada (plusz egy év) az Oscar-gálák kulináris arca, igazi hollywoodi intézmény. Spago nevű […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/degusztator/2021/04/24/az-oscar-dijhoz-jar-13-ezer-pohar-4-8-ezer-tanyer-es-6-ezer-koktelvilla/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Közzétette a titkos dokumentumokat a Nobel-bizottság, aggódtak Szolzsenyicin miatt

Közzétette a titkos dokumentumokat a Nobel-bizottság, aggódtak Szolzsenyicin miatt

Az irodalmi Nobel-díjat 1970-ben Alekszandr Szolzsenyicinnek odaítélő zsűriben nagy viták folytak a döntés előtt, a …