2020. november 26., csütörtökMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.11.26. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Az író, aki véletlenül lett író

Hirdetés

Az író, aki véletlenül lett író

Véletlenül lettem író. Rockoperát akartam írni, azon szórakoztam, milyen jó lenne ezt „Rejtői” stílusban megvalósítani, de kiderült, ezt csak én gondoltam így. Mindenesetre a librettóhoz írtam egy történetet, majd a sors összesodort egy szerkesztővel, akivel azóta is együtt dolgozom. Feltuningoltuk a kéziratot, így megszületett az első regényem.

Lejártam az Írószövetségbe, ott sok emberrel megismerkedtem. Így a regényt nem a kiadóknak, hanem közvetlenül a szerkesztőknek küldtem. Nem jelent meg. Extra pofára esés volt, az ég egy adta világon senkit sem érdekelt.

Könyvet nem úgy írunk, hogy írunk egy könyvet.

Hirdetés

Minden kiadónak megvan a maga portfóliója, a jobbak pedig fölépítik saját közönségüket, őket akarják kiszolgálni. Így annak az esélye, hogy ülsz a szobában, és éppen olyan könyvet írsz, ami ebbe az elképzelésbe passzol, meglehetősen alacsony. Egyenlő a nullával.

Elmentem az egyik kiadó szervezett előadására, ahol kiderült, hogy gyerekeknek szóló detektív regényt szeretnének kiadni.

Éreztem, hogy fontos információhoz jutottam, és úgy döntöttem, élek a lehetőséggel.

Megkérdeztem a kiadó vezetőit, hogy mit szólnának ahhoz, ha ennek nekiülnék. Egy héten belül átküldtem az első három fejezetet, és jött a válasz, hogy rendben van, várják a többit is. Hat hét sem telt el az első karakterek leütésétől, a könyv a boltokba került. Majd fél évenként jöttek az újabb részek. Így lettem gyerekkönyv-szerző.

Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy vannak gyerekeim. Pont akkor, pont ott ezt kellett írni, és belejöttem. Valamiért bírnak a gyerekek, én pedig bele tudom magamat képzelni az ő kis világukba.

Úgy gondolom, egy író nem tud csupán

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/11/20/a_veletlenbol_lett_iro/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatvanmilliós szociális támogatás a koronavírus miatt bajba jutott előadóművészeknek

Hatvanmillió forintos rendkívüli szociális támogatási keretet hoz létre az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) a …