2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Az elefánt, aki meglátogatta az M3-as metrót, és ott is maradt

Hirdetés

Az elefánt, aki meglátogatta az M3-as metrót, és ott is maradt

Úgy gondoltuk, hogy az építéssel járó nehézségek kompenzálására, és az utazók jókedve érdekében ki kéne valamit találni, hogy ez a fal olyan látványt nyújtson, amivel vidámságot, örömet és egy kis művészetet lophatunk a mindennapi életbe.

– mondta Radnay Tibor, a BKV Zrt. Metrófelújítási Projekt igazgatója a köztéri műalkotás átadásán december 15-én.

Az állomás falán látható habkartonra nyomtatott digitális rajz a metrót, és annak hóbortos utasait ábrázolja. Mindenki más, mindenki különleges. Némelyiküknek virágból van a feje, feltűnik a képen cikk-cakk alakú utazó, mások csőrt növesztettek, de akadnak négylábú utasok is.

BP-7210

Hirdetés

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

A nagyjából három méter hosszú kép a mozgólépcső lábánál fogad minket, és biztosan lesz majd, aki a metróra várva elmosolyodik rajta. Gelencsér Balázs, a Strabag Építőipari Zrt. direkcióvezetője szerint ez is lenne a célja a projektnek. Ők bukkantak Labrosse Danielre is, aki 2015 óta mutatja be képeit a nagyközönségnek. Munkáit idén szeptemberben a Kahán Art Space-ben láthattuk, a Monuments of Everyday Life című kiállításon.

Amikor a Strabag megkeresett engem a projekttel, nagyon örültem, hiszen a képzőművészeti munkáimban általában az emberek sokszínűségével foglalkozom. Az érdekel, ami egyedivé tesz minket, illetve hogyan tudunk egymással harmóniában élni a különbözőségeink ellenére. Ez a gondolat számomra összefügg a tömegközlekedéssel és a metróval is

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/12/16/az-elefant-aki-meglatogatta-az-m3-as-metrot-es-ott-is-maradt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tamás Gáspár Miklós is depolitizált Baumgarten-emlékdíjas

Tamás Gáspár Miklós is depolitizált Baumgarten-emlékdíjas

A háború után „kommunizálták”, majd megszüntették az 1929–49 között működő díjat, melyet a „Baumgarten Ferenc …