2021. február 25., csütörtökMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Az egyik lányát molesztálta, a másikat feleségül vette

Hirdetés

Az egyik lányát molesztálta, a másikat feleségül vette

Íme egy újabb valós sztori filmes köntösbe bújtatva a népszerű streaming platform jóvoltából. Na de mennyi a történetből a tündérmese, mennyi mellé a körítés, és mennyi belőle a fájó igazság? Nos, ha a néző abban reménykedik, hogy mindenre fény derül a négy részben, akkor csalódik: a várva-várt lezárás elmarad, az igazságszolgáltatás a mai napig várat magára. 

Mi a vita tárgya?

A közel négy és fél órás műsort szóról szóra leírni nemcsak, hogy napokba telne, hanem felesleges is: erre ott a sorozat maga. Röviden és tömören azonban valahogy így néz ki a sokak számára ismerősen csengő história:  

Az interjúkból összeállított dokumentumsorozat szereplői (tehát az Allen-Farrow család tagjai, ismerősei, barátai, ügyvédek, orvosok és egyéb, az ügyben érintett szakemberek) szerint Woody Allen 1992-ben, sőt, évekkel korábban is szexuális kapcsolatot létesített Mia Farrow már felnőtt, örökbefogadott, koreai származású lányával, Soon-Yi Previnnel (akit 1997-ben feleségül is vett), valamint ugyanebben az évben molesztálta az akkor hétéves örökbefogadott kislányát, Dylan Farrow-t. 

Hirdetés

Habár Soon-Yi közel harminc év után is a férje mellett áll (tehát valószínűleg nem élte meg traumaként a családjával történteket), a 35 éves Dylan a mai napig szenvedi a megélt eseményeket. Ám nemcsak ő volt az, akin apja undorító viselkedése csattant: egy álomcsaládnak hitt egység esett szét Woody Allen botránya miatt.

A sorozatról érdemes tudni, hogy bár alaposan körbejárja a témát, és számtalan érintettet megszólít, kicsit egyoldalúra, már-már részrehajlóra sikeredett: mintha mindenáron igyekezne bebizonyítani Woody Allen bűnösségét, és megpróbálná tisztára mosni Mia Farrow és gyermekei nevét. (Ehhez persze az is jócskán hozzájárul, hogy sem Woody, sem Soon-Yi, sem pedig Moses Farrow, a rendező magához édesgetett fia nem nyilatkozott.) A műsor még úgy is gyanúsan Farrow-párti, hogy a nézők akaratlanul is – a szakemberek szerint jogosan – a színésznő és a lánya mellett állnak.

De ha Dylan és a szemtanúk igazat mondanak, és Allen valóban szexuálisan zaklatta őt, akkor miért nem került soha rács mögé? Miért nem érte utol őt a sorsa ennyi év után sem? Annyi elítélt szexuális ragadozó filmes nagyágyú közül éppen az ő karrierjét hogyhogy nem törte félbe a #MeToo? És a legfontosabb: mindezek ellenére hogyan képes elszámolni a saját lelkiismeretével? 

Woody Allen, Mia Farrow, Misha Farrow, Dylan Farrow, Fletcher Previn és Soon-Yi Previn 1986-ban.

Woody Allen, Mia Farrow, Misha Farrow, Dylan Farrow, Fletcher Previn és Soon-Yi Previn 1986-ban.

Fotó: Ann Clifford / DMI / The LIFE Picture Collection / Getty Images Hungary

A máig releváns ügy

1992 elején Mia Farrow megtalálta az akkor 21 éves lánya, Soon-Yi Previn pornográf fényképeit Woody Allen lakásában. (Soon-Yi apja nem Woody, hanem Farrow első férje, André Previn volt.) A meztelen lányt ábrázoló polaroidok láttán a nő sokkos állapotba került, karon fogta a gyerekeit, és hazament. Ekkor tudatosult benne, hogy a férfi a saját lányával folytatott viszonyt. 

Allen tagadta, hogy szerelmes lenne a lányba, a szexuális közeledést azonban nem. Farrow odaadta Allen terapeutájának a meztelen fotókat, mert szerinte a férfi nem osztott meg mindent a specialistával. A színésznő féltette a gyermekeit, elsősorban Soon-Yi-t és Dylant. Ám mivel Woody korábban hivatalosan is örökbe fogadta Mosest és Dylant, az anya nem tilthatta el tőle a gyerekeket, legfeljebb megadott időközönként engedte meg az apának, hogy látogathassa őket. 

1992. augusztus 4-én Farrow éppen vásárolt, a gyerekekre pedig két bébiszitter és a franciatanár vigyázott. Ekkor jelent meg a vidéki házban a tilalom ellenére Woody, majd felcsalta Dylant a padlásra, ahol az akkor 7 éves kislányt molesztálta. (Fogdosta a nemi szervét és a fenekét.) Másnap kiderült, hogy az egyik bébiszitter látta, ahogy Woody a tévészobában a gyerek meztelen ölébe hajtja a fejét. Ezután Farrow elvitte a kislányt egy szakemberhez, majd ő maga is kifaggatta Dylant, kérte, hogy mutassa meg neki/mondja el, mit tett vele az apja (a válaszokat kamerán rögzítette).

Allen válaszképp kérvényezte a két örökbefogadott gyermeke (Moses és Dylan), illetve a Farrow-val közös fia, Satchel felügyeleti jogát, majd alig egy hétre rá sajtótájékoztatón mondta el, valóban viszonyt folytat, sőt, szereti Soon-Yi Prevint. A gyermekmolesztálási ügyben a nyomozás ekkor már tartott. Kiderült, hogy Farrow már évek óta gyanakodott Woodyra, hiszen a rendező mindig is mániákusan kötődött Dylanhez, állandóan […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/02/18/az-egyik-lanyat-molesztalta-a-masikat-elvette-felesegul/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A KIKAPCS. a szerkesztőség kedvence a Highlights Of Hungary döntőjében

A KIKAPCS. a szerkesztőség kedvence a Highlights Of Hungary döntőjében

Idén is példaképeket választ Magyarország. Pontosabban egy non profit kezdeményezés, a Highlights of Hungary, amely …