2021. október 26., keddMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2021.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Az apa férfi. Az anya nő. A bébiszitter férfi. Az ARC pedig nyitott

Hirdetés

Az apa férfi. Az anya nő. A bébiszitter férfi. Az ARC pedig nyitott

Az ARC kiállítás egyszerre fontos és jelentéktelen. Fontos, mert olyan dolgokat énekel meg a távoli jövőnek, amelyek valóban aktuális beszédtémák voltak az adott évben, viszont jelentéktelen, mert ugyanazokhoz az emberekhez szól, akik plakátok nélkül is hasonlóan látták a világot, mint amit a képek próbálnak üzenni. Ettől viszont keserédes hangulata van végignézni, ki milyen pontján ragadta meg a közelmúlt pillanatait.

Ez Orbán Viktor!

Kiált fel a hétéves forma kisgyerek a Bikás parkban, miközben családja még az általa szemlélt plakát másik oldalán fejti meg egy kép mondandóját. És valóban; a pegazuson lovagló Orbán közkedvelt mintája az idei kiállításnak. Miután a kissrác megállapította, hogy országunk vezetője mekkora sztár, már tovább is áll, és izgatottan üvölti szüleinek, hogy talált egy jót.

Az a jó pedig egy hatalmas agy, amelybe épp egy elég valósághű műpénisz hatol be. Meg kell mondani, jó ízlése van a kisfiúnak, talán ez lehet az a kép, amely leginkább jellemzi az idei kiállítást és így az elmúlt évet. Hisz minden plakát mögöttes üzenete hasonlóképp hatolt be a tudatunkba.

Hirdetés

  • Nem leszek buzi. Nem leszek buzi. Nem leszek buzi. És ugyanez a mondat leírva még sokszor köszön vissza egy csíkos füzetet imitáló plakátról. Iróniával erősítve a tényt, hogy van, ami nem döntés kérdése.
  • Egy Messenger-beszélgetés, amelyben megvitatják az esti öltözéket, illetve hogy épp hol bombáznak a világban. Mintha probléma és probléma között nem lenne különbség. Mintha ugyanolyan súlya lenne egy emberéletnek, mint egy megfelelő ruha kiválasztásának.
  • A Pfizer kifogyott, Moderna nem is volt – alakították át az ikonikus mondatot, miközben Bud Spencer vigyorogva nyújt egy fecskendőt.
  • Semmi sem tart örökké, tudtuk meg egy másik plakátról, ahol egy vigyorgó néni mutat a tévéújságban a Barátok közt-feliratra. Tényleg.
  • Három legény kullog el csalódottan a palotából, miután a király a gázszerelőnek adta egy szem lányát és fele királyságát. Hát igen, szakmát választani tudni […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/09/21/megnyilt-21-arc-kozerzeti-kiallitas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Metallica megmondja: tartsd a szemed a kígyón!

A Metallica megmondja: tartsd a szemed a kígyón!

Harminc éve jelent meg a Metallica 35 millió példányban értékesített, Grammy-díjas albuma, amelyet mindenki Black …