2021. június 22., keddMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
2021.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 323,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Az angyalarcú Prince az ördöggel szövetkezett volna?

Hirdetés

Az angyalarcú Prince az ördöggel szövetkezett volna?

Ma, június 7-én ünnepelné 63. születésnapját korunk egyik legzseniálisabb és legsokoldalúbb zenésze, a popkultúra fenegyereke, Minneapolis hercege: Prince. Igen ám, csakhogy az előadóművésznek még a túlvilágon sem lehet nyugta, hiszen Sinead O’Connor ördöggel való szövetkezéssel vádolja az öt éve fentanil-túladagolásban elhunyt énekest. 

Prince 2005-ben

Prince 2005-ben

Fotó: Kevin Winter / Getty Images Hungary

Az, hogy a maga is botrányos cselekedeteiről híres ír énekesnő miért éppen az évforduló napja előtt rukkolt elő az ördögi történettel, nem tudni, egy azonban biztos: ha Prince élne, a díva nem tenné zsebre, amit tőle kap. Ugyanakkor furcsa, hogy éppen O’Connor az, aki ujjal mutogat, hiszen ő maga a karrierje csúcsán, egészen pontosan 1992-ben a Saturday Night Live adásában tépte szét II. János Pál pápa képét. 

Hirdetés

A megdöbbentő és sokkoló mozdulatot az egyházon belüli gyermekmolesztálás elítélésével indokolta. A pápa képének eltépésével az Egyesült Államoknál betelt a pohár, O’Connor karrierje, mondhatni, kettészakadt – a tengerentúlon legalábbis biztosan. De térjünk vissza Prince-re!  

O’Connor szerint Prince az ördöggel üzletelt, ám ez még nem minden: vele is durva volt egy párnacsata alkalmával. Az 54 éves énekesnő 1991-ben – 24 évesen – meghívást kapott a világsztár egykori otthonába, miután 1990-ben feldolgozta a Nothing Compares 2 U című Prince-slágert. Az énekesnő szerint több oka lehetett Prince viselkedésének.

Először is, Prince nem szerette, ha mások feldolgozzák a dalait. Másodszor, sok női pártfogoltja volt, őt pedig idegesítette, hogy én nem voltam a lányok között. Harmadszor, a menedzserem,  Steve Fargnoli az ő menedzsere is volt, és per indult ellenük. Mindennek tetejébe még verte is a nőket. Kizárt, hogy én legyek az egyetlen nő, akire kezet emelt.

Rememberings névre keresztelt visszaemlékezésében O’Connor úgy fogalmazott, hogy Prince szemének íriszei egészen egyszerűen „eltűntek”, miközben az énekes a bejárati ajtót őrizte. A furcsa jelenség azonnal elültette […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/06/07/egy-halali-szuletesnap-emlekere/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szexuális visszaélések ellen készülődnek az irodalomban

Szexuális visszaélések ellen készülődnek az irodalomban

Noha a szexuális és hatalmi visszaélésekről egyre több szó esik idehaza is, néhány színházat leszámítva …