2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Az alapító nem harcol tovább, újabb független társulat búcsúzik

Hirdetés

Az alapító nem harcol tovább, újabb független társulat búcsúzik

2002-ben alakult a Tünet Együttes egy független társulat Szabó Réka matematikus, táncos, koreográfus és rendező vezetésével. Ami kezdetben egy természetesen bővülő alkotóközösségnek indult – a kortárs tánc és színjátszás mezsgyéjén –, az idővel szellemi műhellyé vált „autonóm művészek egy újabb generációjával kiegészülve”, ahol egy helyen megfért a film, a zene, a színház, a tánc, az alkotóművészet minden csapongó és kísérletező műfaja. 

Húsz év rengeteg idő, ezalatt számos művész alkotott a Tünet berkein belül. Most, a búcsúhoz közeledve Szabó Réka írt egy levelet, egy vallomást, amely ezt az időszakot, ezeket az embereket, a pillanat és az elmúlt pillanatok összességét egyesíti egy fáradt, keserű és megtört érzésben, ahol nem tudni, „hogy ez fagyhalál vagy téli álom”.

Az elmúlt évek alatt tele lettem keserűséggel, frusztrációval és önváddal is, mert nem voltam már képes jól működni, kimerültem, leértem a gödör aljára. Most épp felfelé tartok. Teret kell nyissak magamban, magam körül. Nem tudom, nem akarom folytatni jelen körülmények között a társulat napi szintű működtetésének szélmalomharcát. Nem akarok vezető, munkáltató lenni olyan helyzetben, amelyben lehetetlen felelősséget vállalni. Nincs kedvem az önbecsülésemet végleg elveszíteni, és ezáltal képtelenné válni arra, hogy másokat megbecsüljek. Kilépek a szokásos működésemből, átalakítom az idegrendszeremet. Az elmúlt években egyre inkább azt éreztem, hogy a körülmények, a rendszer irányít. Elvesztettem a kapcsolatomat a vágyaimmal. Vissza kell vegyem a szabadságomat.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/02/21/tunet-egyuttes-tarsulat-szabo-reka-t-s-eliot-trafo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új formátummal próbálkozik a Magyar Színház

Új formátummal próbálkozik a Magyar Színház

A színház társulata nagy izgatottsággal vetette bele magát az új próbaidőszakba. Éppen csak befejeződött a …