2024. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Átadták a IX. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál díjait

Hirdetés

Átadták a IX. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál díjait

Körülöttünk a világ tele van sziszifuszi feladatot végző élőlényekkel, munkájuk emberi léptékkel szinte reménytelen, sokszor alig van látszata, mégis szorgalmasan teszik a dolgukat, mert van egy lényeges különbség köztük és a követ görgető tragikus hős között: ők célba érnek – fogalmazott a méhek világnapja kapcsán Áder János.

A fesztivál 2015-ben nagy ambíciókkal tematikus szemlének indult, ahol csupa olyan filmet lehetett bemutatni, aminek a témája, főszereplője, ihletője a természet, a környezetünkkel való együttélés, szépség és gondok, harmónia és küzdelem – idézte fel, hozzátéve, hogy ilyen filmet csak az készít, aki szerelmes a témájába, akinek az alkotás egyben küldetés is.

A filmszemlén bemutatott művek, az ifjúsági fotópályázat munkái idén is éppoly sokfélék, mint a természet maga – folytatta –, de egyvalamiben most is közösek: az alkotók szinte mindig a hozzájuk legközelebb álló témákat választották, nemcsak lélekben, hanem a valóságban is.

Hirdetés

Az alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte azt is, hogy az elmúlt kilenc évben a benevezett filmek száma, a kísérőprogramok gazdagsága megteremtette a maga közösségét és közönségét.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány által kezdeményezett IX. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál pénteken […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/05/20/nemzetkozi-termeszet-es-kornyezetvedelmi-filmfesztival-dijatado-ader-janos-godollo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hat új magyar televíziós produkció kapott támogatást a Nemzeti Filmintézettől

Televízió és streaming szolgáltatásra készülő filmek gyártásának támogatásáról döntött a Nemzeti Filmintézet (NFI). Az ezzel …