2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Angliában sokan oda gyűltek a hideg miatt, ahol talán még sosem jártak

Hirdetés

Angliában sokan oda gyűltek a hideg miatt, ahol talán még sosem jártak

Az Egyesült Királyságban az irodalom életeket menthet. Nem is kis túlzással. Ez már tavaly is kiderült, és most, 2023 október végétől a könyvtárak ismét ingyenes, fűtött helyiségekkel várnak bárkit az Egyesült Királyságban.

Az ok egyszerű: a fűtési költségek a szigetországban is rendkívül magasak. 

Hirdetés

A kezdeményezés 2022-ben kezdődött, amikor az orosz-ukrán háború kitörése után az energiaárak megemelkedtek – írja a The Guardian.

Hogyan lesz itt fűtött hely?

A felméréséből kiderül, hogy a megkérdezett könyvtárak 93 százaléka kínál ingyenes, fűtött tereket a látogatóknak a hideg hónapokban – a „Melegtér program” részeként.

A meleg helyiségeket kínáló könyvtárak 79 százaléka a tavalyihoz képest magasabb vagy hozzávetőlegesen azonos érdeklődésre számít, és nincs olyan gyűjtemény, amely azt mondta volna, hogy idén kevesebben jönnek.

GettyImages-2773641

Fotó: Ian Waldie / Getty Images Hungary

A kutatást 57 könyvtárra kiterjedően a Libraries Connected, az angliai, walesi, észak-írországi és a koronafüggő országok (mint például a Csatorna-szigetek bailiffségei, vagy az Ír-tengeren a Man-sziget – a szerk.) szolgálatait képviselő jótékonysági szervezet végezte.

Szomorú tény, hogy a hőmérséklet csökkenésével és az alapvető árucikkek árának további emelkedésével sokan ismét azon töprengenek, hogyan fűtik majd otthonukat ezen a télen

– mondja Isobel Hunter, a Libraries Connected vezérigazgatója.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/10/19/konyvtarak-melegedo-ingyenes-futott-hely-joga/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rárontott a művészre a KDNP aktivistája, cserébe megörökítette a festő

Mielőtt belevágnánk az új drMáriás-album ismertetésébe, feltétlenül meg kell emlékeznünk egy közelmúltbeli szürreális, már-már dadaista …