2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Anger Zsolt: Az Aranyélet az elmúlt évtizedek morálját rögzíti, ami száz év múlva is aktuális lesz

Hirdetés

Anger Zsolt: Az Aranyélet az elmúlt évtizedek morálját rögzíti, ami száz év múlva is aktuális lesz

Személyében egyszerre látogatott el hozzánk Endre bá az Aranyéletből, Jaime Lennister szinkronhangja a Trónok harcából, a ráérő idejében Széll Tamással főzőcskéző szakács, a szakmahalmozó, aki épp teherautót vezetni tanul, a néhai kisdiák, akit eltanácsoltak a postaforgalmi szakközépből, mert trollkodásba fogott egy telex masinával.  Sztori bőven akad.

Természetesen Endre bával indítottunk, pedig nem feltétlen ezzel akartunk, de ahogyan felhörpintette az espressoját még a felvétel előtt, az előhívta a gazembert az emlékezetünkből. Szerencsére szívesen beszélt erről az alakításáról, még nem unja, mégiscsak az HBO saját gyártású produkciója hozta meg számára az országos ismertséget. 

Anger Zsolt: Az Aranyélet az elmúlt évtizedek morálját rögzíti

Hirdetés

„Endre bá egy csaló, rabló, gyilkos, gazember, mégis egy apafigura, ily módon pedig példakép is, ami nagyon betalált a nézőknél. Várható is volt, hiszen a betyárkultusz idehaza tapintható” – véli Anger Zsolt.

Így folytatja: „Az Aranyélet erénye szerintem, hogy nem csak az értelemre, hanem az érzelemre is hatott. Ugyanakkor a sorozattal olyat alkottunk, ami még nagyon sok ideig fog tudni mesélni erről a társadalomról, az a pusztítás ugyanis, amit közösen az elmúlt évtizedekben végeztünk, azt jó száz évig nem fogjuk tudni kiheverni. Ha száz év múlva jön egy ufó és megkérdezi, kik azok a magyarok, elég megmutatni neki az Aranyéletet, mert abban minden benne van” – összegzi a nyers valóságot Anger Zsolt.

Szórakoztató, amikor a Trónok harcáról mesél. Abban a sorozat egyik kulcsfiguráját alakítja és nagy örömünkre bepillantást enged a szinkronizálás kulisszatitkaiba. Ekkor kiderül, olykor lehetetlen körülmények között kölcsönözte a hangját a karakternek. De nem ez a legmegdöbbentőbb, inkább az, hogy egy Trónok harca-kvízen simán elhasalna, azt is elmondja, miért.

BP-3165

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

Aztán rátérünk legújabb alakítására a Post Mortemben, ahol Erzsi nénit formálja meg és bizony elég csúfosan végzi az ország első egész estés horrorfilmjében, de legalább megtudja, milyen a plafonon lebegni. Innen Szegedre, Anger szülővárosába utazunk, és megismerhetjük a postaforgalmista kisdiák iskolából való eltanácsolásának hiteles történetét. A sztori főszereplője ő, egy telex masina, amin Anger bankrablásra figyelmeztet.

A magánéleti történeteknek itt még nincs vége, kiderül, mi az ételspecialitása, illetve a feleségéről sem rest adomázni. Egy ponton megtudjuk, mivel vette le a lábáról, ahogy visszatérve az Aranyéletre vendégünk azt is elmeséli, hogy, amikor azt a jelenetet forgatták, amikor Endre bá meghal, azon az éjjel halt meg az édesapja. A részletekért kattintsanak a videóra vagy hallgassák meg a podcastet.

Anger Zsolt: Az Aranyélet az elmúlt évtizedek morálját rögzíti, ami száz év múlva is aktuális lesz

Kultrovat podcast
10. epizód
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/11/14/anger-zsolt-a-sunday-brunch-vendege-aranyelet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Levágott fejjel fociznak a gyerekek, mégis szerethető a sorozat

Levágott fejjel fociznak a gyerekek, mégis szerethető a sorozat

A Nagy Katalin – A kezdetek (The Great) című Hulu-sorozat, amelynek itthon az HBO GO …