2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Amit fricskának szán, nem provokatív, amit érzelmi mélységnek, a felszínt kapargatja

Hirdetés

Amit fricskának szán, nem provokatív, amit érzelmi mélységnek, a felszínt kapargatja

Talán senkinek sem kell bemutatni Shania Twaint, a legendás country pop énekesnőt. A ’90-es évek végének egyik legnagyobb sztárja, akinek népszerűsége még a kétezres évek közepéig is töretlenül kitartott, az elmúlt években próbál újból a reflektorfénybe kerülni, de ez nem tűnik egyszerű kihívásnak a számára. Új lemeze, a Queen of Me könnyed, szórakoztató, boldog dalokban dúskáló album, ami itt-ott próbál némi mélységet is megragadni. Utóbbi azért nem mindig sikerül.

A country is változik

Shania Twain munkássága az egyik legjobb bizonyíték arra, hogy a piac és a kritikusok minden igyekezete is kevés, ha valaki annyira önmaga tud lenni, hogy ezt a hallgatók mindentől függetlenül imádják. Sokáig igyekeztek visszaszorítani Twain csapongásait, kategorizálni a karakterét, átalakítani a megjelenését és az öltözködését – mindhiába. Az énekesnő az első perctől azon volt, hogy önmaga lehessen a színpadon, a zenében, bízott benne, hogy a közönség ezt értékelni fogja. Végül így is lett.

Amellett, hogy ő minden idők legjobban eladott country énekesnője, harmadik albuma, az 1997-es Come On Over lett a legjobban eladott lemez, amelyet női előadó készített, 40 millió példány kelt el belőle. Élete során több mint százmillió albumot adott el, öt Grammy-díjat vitt haza, és jelenleg ő és Whitney Houston az egyedüli olyan női előadó, akinek három gyémántlemeze is van – ami Amerikában tízmillió eladott példány után jár.

Hirdetés

Stílusára mindig is jellemző volt, hogy a klasszikus country elemeket modern, elektronikus popzenével „hígítja fel”.

Ez egyszerre hozott neki rengeteg hallgatót és rengeteg ellenlábast is a country berkein belül. A szakma úgy gondolta, hogy az efféle crossover stíluskeverések ártanak a country eredeti, mély és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2023/02/04/shania-twain-queen-of-me-album-stenk-country/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mentőövet dobtak az Újszínháznak, de félő, hogy a többi elsüllyed

Mentőövet dobtak az Újszínháznak, de félő, hogy a többi elsüllyed

Mint azt korábban az Index megírta, február végére fizetésképtelenné válik az Újszínház, nem tudja kifizetni …