2021. február 25., csütörtökMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Állatsereglet lepte el a Szent Márk teret

Hirdetés

Állatsereglet lepte el a Szent Márk teret

Nagy Ágnes különleges, robusztus, zoomorf szobrai legutóbb 2020 szeptemberében a Várkert Bazár teraszán mutatkoztak be a nagyközönségnek, a pandémia első és második hulláma közötti röpke, csalóka szünetben.

Akkor az emberek még abba a hamis ábrándba ringathatták magukat, hogy ennyivel megúsztuk a járványt.

Hirdetés

Az Ezek nem állatok! című kiállítás korra és nemre való tekintet nélkül elsöprő sikert aratott, amihez talán a karanténból történő kiszabadulás élménye is hozzájárult. A minden látogatónak páratlan vizuális élményt és belső utazást kínáló műalkotások közül Velencében a „Venetia II.” bronzoroszlánt, a „Europe II.” acélbikát, a „Terra Antiqua” unikornist és a „Verona II.” acéllangusztát tekinthetik meg az érdeklődők a patinás Albrizzi-Capello palotában,

ahol Nagy Ágnes első kiállítása látható a szeptemberi, Várkert Bazárbeli bemutató óta.

A hetedik alkalommal megrendezett Contemporary Venice 2021 – ITSLiquid Nemzetközi Művészeti Kiállítást és Vásárt óriási érdeklődés övezi, hiszen ez az egyik első művészeti esemény a pandémia után újranyíló Velencében. Ebben a helyzetben még nagyobb figyelem irányul a válogatásban szereplő több mint 130 művészre, aki a fotóművészet, festészet, videóművészet, installáció, szobor- és előadóművészet területén alkot a világ mintegy 40 országában.

Az idei válogatás Luca Curci kurátor felhívására az identitás témáját járja körül: a hétköznapi életünkkel párhuzamos létezés jelentéstartalmait és az életstílust vizsgálja. A kurátor koncepciója szerint hétköznapjaink történései önazonosságunk és közösségeink reflexiói. Az új városi karakter, az új rend új hétköznapokat ígér.

IMG 4043

Fotó: Nagy Ágnes

Nagy Ágnes szobrai természetes módon kapcsolódnak a velencei kiállítás központi motívumrendszeréhez, általuk a művész szabad, lázadó, társadalomkritikus és környezettudatos természete jut kifejezésre.

Alkotásai összetéveszthetetlen hitvallások, amelyekben a sorsáért felelősséget vállaló, az önkifejezés szabadságához végletekig ragaszkodó művész identitása tükröződik.

Bellák Gábor művészettörténész, aki a Várkert Bazárban méltatta Nagy Ágnes munkáit, őszi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/02/13/nagy-agnes-allatszobrok-szent-mark-ter-velence-kiallitas-ujjaeledes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A vég kezdete

A vég kezdete

Negyven éve, mindössze tizenhárom találkozás után került gyűrű a tragikus sorsú hercegné ujjára. Károly herceget …