2020. szeptember 23., szerdaMa Tekla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.23. Tekla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Alföldi Róbert: Ne diktáljatok

Alföldi Róbert: Ne diktáljatok

Nyílt levélben, barátjaként szólította meg Rátóti Zoltánt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem  kuratóriumi tagját Alföldi Róbert, reagálva arra a közleményre, amit tegnap adott ki a testület. Ebben a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium hangsúlyozza elfogadhatatlan és felelőtlen az SZFE vezetőinek lemondása.

A nyilatkozat kiemeli azt is, hogy 

a számos alkalommal felkínált egyeztetési lehetőséggel az SZFE vezetői és hallgatói nem éltek, az alapítvány – ahogyan eddig is – készen áll arra, hogy tárgyaljon az SZFE hallgatóival és oktatóival. 

Alföldi Róbert a levele elején leszögezi, hogy mivel nem az egyetem tanára, személyes érdekek sem vezérlik sorai megírásakor.

Szerint a legnagyobb probléma az, hogy a kuratórium tagjai nem értik mi történik a napokban, mi az, amiért a fiatalok tüntetni kezdtek, és miért mondott fel a vezetés.

(…) azt még megértem, hogy a kuratórium vezetője nem érti, hogy mi történik, mert nem is értheti. 

És még mielőtt bárki aljas módon olyasmivel vádolna, hogy bárkinek a magyarságát vagy nemzeti identitását megkérdőjelezem, határozottan leszögezem, hogy nem erről írok.

A színész-rendező szerint a meg nem értés oka az eltérő kulturális közeg, ami bölcsőjükként szolgált.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/09/02/alfoldi_robert_is_megszolalt_az_szfe_ugyeben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Mi a baj Arany Jánossal? Túl nagy a bajsza?

Mi a baj Arany Jánossal? Túl nagy a bajsza?

Senki se látja kívülről – nem tudom, bentről látszik-e, mit kellene tenni azért, hogy az …