2021. január 16., szombatMa Gusztáv napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.16. Gusztáv Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Akciófilmek a testőrnő szemével

Hirdetés

Akciófilmek a testőrnő szemével

Evy Poumpouras több amerikai elnök testőre volt

Evy Poumpouras több amerikai elnök testőre volt

Fotó: youtube

Egy személyi védelemmel foglalkozó, amerikai terminológiában a Titkos Szolgálat (Secret Service) volt tagja veszi sorra azokat a filmeket, amelyekben amerikai elnököket, politikusokat védő testőrök szerepelnek.

Az első film Clint Eastwood Tűzvonalban című darabja. Evy Pamouras a terembe bevonuló és az asztalok között parolázó elnökkel kapcsolatban kiemelte, hogy nagyon ritkán engednek ennyire közel embereket a védett személyhez. A civilek általában egy korlát vagy egy elválasztó mögött állva rázhatnak kezet az elnökkel. A kézrázogatás közben az elnökre támadó orgyilkos fegyvere elé vetődő testőrről elmondta:

Hirdetés

Bármilyen hihetetlen, ez a testőrök dolga. Nemcsak az, hogy szó szerint a golyó elé ugorjanak, hanem hogy kezük széttárásával minél nagyobb célpontot alkossanak, így őket találják el, ne az elnököt.

Erre a közbevetődésre külön felkészítést is kapnak.

A volt testőr egy gyakran figyelmen kívül hagyott szempontot is elmond a film egyik jelenetére utalva, amikor a Clint Eastwood által játszott testőrnek feltűnik, hogy a későbbi támadó valamit rejteget a kezében. A személyi védelem tagjai rendszeresen találkoznak ilyen esetekkel, sokszor nincs idő udvariaskodni, egyszerűen kiverik a gyanús tárgyat az illető kezéből. Szinte mindig ártatlan eszközökről, például tollról van szó, de a védelem nem hibázhat. Hasonló a helyzet a zsebre dugott kezekkel. A testőr praxisában az is többször előfordult, hogy nem volt idő szólni, hanem egész egyszerűen az illető csuklóit megszorítva tartotta annak kezeit a zsebében, amíg elhaladt az elnök.

Kapcsolódó

<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/11/25/testorno_elemzi_az_az_amerikai_politikusokrol_szolo_filmeket_szemelyvedelmi_szempontbol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A világ legjobban várt épületei között szerepel a Magyar Zene Háza

A világ legjobban várt épületei között szerepel a Magyar Zene Háza

A Liget Budapest projekt keretében készülő Magyar Zene Házát a világ tíz legjobban várt, idén befejezendő épülete …