2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Addig védte az erőszaktevőket, amíg meg nem erőszakolták

Hirdetés

Addig védte az erőszaktevőket, amíg meg nem erőszakolták

Jodie Comer, a mikro-kifejezések – pici, alig észrevehető, de nagyon hatásos grimaszok – koronázatlan királynője kétségkívül napjaink egyik legtehetségesebb előadóművésze. Nincs olyan szerep, amelyet ne olyan beleéléssel, mégis természetességgel játszana el, hogy a néző ne tátott szájjal bámulja a képernyőt, vagy hüledezzen azon, hogyan képes a liverpooli származású színésznő bármilyen nyelven vagy akcentussal megszólalni.

A brit színésznő legtöbbeknek a Megszállottak viadala (Killing Eve) című, alig egy hónapja befejeződött sorozatból lehet ismerős, amelyben Villanelle-t, az orosz pszichopata bérgyilkost alakította – a szerepért nem mellesleg BAFTA- és Emmy-díjat is kapott. Comer volt a Ryan Reynolds főszereplésével forgatott Free Guy női főhőse, ugyanúgy, mint Ridley Scott Az utolsó párbaj című mozijában. A Help című filmben nyújtott szerepéért május 8-án újabb BAFTA-díjat érdemelt ki. A jelek szerint Jodie Comer egyre több nívós produkcióban tűnik fel.

Mi sem bizonyítja jobban Jodie Comer sokszínűségét, mint az, hogy április 15-én a londoni Harold Pinter Theatre-ben debütált, vagyis televíziós tapasztalattal a háta mögött a színházi világba is betoppant. Mi az, hogy betoppant, valósággal berontott, méghozzá Suzie Miller dráma- és forgatókönyvíró Prima Facie című szólóprodukciójával, amelyben Tessát, az ifjú védőügyvédet alakítja, aki a saját bőrén tapasztalja meg a rendszerszintű igazságtalanságot. 

Hirdetés

Magyarok Londonban

Május 11-én, alig néhány nappal Comer újabb BAFTA-győzelme után láttam az előadást Londonban. A Megszállottak viadala célközönségéből és rajongói bázisából (na meg a közösségi médiában keringő felvételekből) kiindulva arra számítottam, hogy a színház fiatal nőkkel lesz tele, és csak elvétve ülnek be férfiak vagy idősebb nézők. Nem is tévedhettem volna nagyobbat: egyik oldalamon két férfi borozgatott és fotózgatott (a színpadot…), míg a másik oldalamon egy középkorú házaspár ült. Az ötvenes férj az előadás kezdete előtt még lőtt egy szelfit a nejével, majd megüzente egy ismerősének, hogy randevún vannak, és végre láthatják Jodie Comert. 

Néhány sorral arrébb két magyar lány ült, húsz-huszonkét évesek lehettek. Az előadás végén oda akartam menni hozzájuk, és kérdezősködni, vajon ők is az előadásra utaztak-e ki Londonba, vagy itt élnek, de a tömegben eltűntek a szemem elől…

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/05/17/addig-vedte-az-eroszaktevoket-amig-meg-nem-eroszakoltak-prima-facie-szinhaz-london-westend-jodie-comer-suzie-miller/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kólával öntöttek le egy festményt a Bosch-kiállításon

Kólával öntöttek le egy festményt a Bosch-kiállításon

Egy látogató kólával öntötte le az egyik kiállított festményt a Szépművészeti Múzeum Menny és pokol …