2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A világ legbetegebb sportágait mutatja be a Netflix sorozata

Hirdetés

A világ legbetegebb sportágait mutatja be a Netflix sorozata

Ha sportközvetítésekről van szó, vannak olyanok, akik a Forma–1 miatt tapadnak a képernyőre, mások a hétvégéjük csúcspontjaként kezelik az éppen soros El Clásicót, de idehaza nagyon népszerűek a vizes sportok, és a téli-nyári olimpiák is nagyot szoktak menni. Olyan sportágakat emlegettünk most a bevezetőben, amik bár nem veszélytelenek, mégis a legtöbbek számára ismertek. Nem kell senkinek megmagyarázni, hogy az egyikben száguldó kocsikkal repesztenek a pilóták, a másikban meg labdát rugdosnak jobbra-balra.

De ön tudja-e, milyen szabályai vannak a calcio storicónak? Esetleg, hogy melyik országban játsszák hithű lelkesedéssel a kok borut?

home game netflix sorozat screenshot

Fotó: Netflix

A Netflix sportdokumentum-sorozata, a 2020 júniusában bemutatott Home Game, mely idehaza az elég semmitmondó Sportversenyek a világban címet kapta, nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy a világ legmegdöbbentőbb, esetenként elég beteg sportágait mutassa be. Olyan tornákat és versenyeket a legkülönbözőbb országokból, amelyekről a többség még csak nem is hallott, de az ezekben küzdő modern gladiátorok mégis a vérüket adnák bennük a győzelemért.

Hirdetés

A Home Game egyik legerősebb epizódja rögtön az első, amely nem túl messzire, az olaszországi Firenzébe kalauzol. A várost, amely egy völgyben fekszik, leginkább hosszú történelméről és kultúrájáról szokás ismerni. Pont ezekhez kapcsolódik a Netflix sorozata által bemutatott sportág is, a calcio storico, amely hihetetlenül brutális: a rögbi és a boksz keresztezése. Egyetlen szabály van, miszerint a labdát a 27-27 játékosból álló csapatok igyekeznek eljuttatni a kapuba. Hogy miképp szereznek gólt, rajtuk múlik, de optimális esetben nem halnak meg útközben.

Ennyi a cél, itt tényleg modern gladiátorokról van szó, akik ütik-vágják, rúgják a másikat. Komoly sérülések is vannak, meg jó adagnyi félsz a résztvevőkben. A legtöbbjük képes akár arra is, hogy izomszakadásokat, csontrepedéseket lábon kihordjon a meccs közben. A lényeg úgyis a győzelmen van.

home-game-netflix-screenshot-2

Fotó: Netflix

A calcio storico 500 éves múltra tekint vissza, Firenze ostrománál a lakosok azért rendezték meg anno, hogy ezzel idegesítsék a támadó erőket. Mondván, nekik az is belefér egy háború közben, hogy szórakozzanak egy kicsit. A mai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/09/18/home-game-netflix-sport-teve-dokumentumsorozat-elso-evad-ajanlo-tv-bizarr-neznivalo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Felkerült Ukrajna halállistájára a világhírű zenész

Felkerült Ukrajna halállistájára a világhírű zenész

A zenész nemrég nyílt levelet írt Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, amiben arra szólította fel Oroszország …