2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A tízéves Bagossy Brothers Company leghíresebb dalainak története

Hirdetés

A tízéves Bagossy Brothers Company leghíresebb dalainak története

Tényleg egy gyerekszobából indult az egész? Mi köze Visszajövöknek a Covid-járványhoz? Hogy került Biró Barbi a zenekarba? Tíz éve alakult a Bagossy Brothers Company, mi pedig – hangolódva idei koncertjeikre – felelevenítjük ezt az elmúlt évtizedet, miközben megnézzük legkedveltebb dalaik keletkezési történetét.

Add vissza

Ezt a dalt a srácok a gyerekszobájukban rögzítették – akkor, amikor még nem is volt Bagossy Brothers Company. A szám sikere nagyban hozzájárult a zenekar megalakulásához. Előbb csak a gyergyói Mix Fm nevű rádióban lehetett hallani, később egész Erdélyben, majd a Cseh Tamás program keretében létrejövő Elviszlek című albumot követően vált egész Magyarországon ismertté.

Van egy ház

Az Elviszlek album másik gyöngyszeme a Van egy ház, szintén örökzöldnek mondható. A zenekar tagjai ehhez a dalhoz rögzítették az első videoklipjét – a kedvenc gyergyói kocsmájukban. Ez egy 2014-es live session felvétel. Az talán kevésbé köztudott, hogy épp ezt a dalt dolgozták fel 2021-ben három nagyon tehetséges látássérült fiatal – Csengelle, Merci és Boti – közreműködésével. A feldolgozás bevételét a 101 éve megszűnt Erdélyi Magyar Vakok és Gyengénlátók Iskolájának újraindítására ajánlották fel.

Vakít a kék

A Vakít a kék a Bagossy második kislemezének címadó dala, a második nagylemez előfutára volt. A dal Bagossy Norbi nagyvárosi élményeiből született, az urbánus atmoszférát foglalja magában. Itt készült az első felvételük Ligeti György produceri munkájával, aki azóta is együtt dolgozik a zenekarral.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/popkult/2023/01/29/bagossy-brothers-company-erdely-gyergyoszentmiklos-zene-dal-tiz-ev/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új kiállítás nyílt a Ferenczy Múzeumban

Szombaton nyílt meg a Ferenczy Múzeumban a Magyar Géniusz Program 65 millió forintos támogatásával megvalósuló kiállítás, A gyűjtemény …