2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A TikTok énekes, aki új műfajt teremtett

Hirdetés

A TikTok énekes, aki új műfajt teremtett

Az elmúlt két évben rengeteg zenészt termelt ki a fiatalok közkedvelt közösségi média oldala, a TikTok. Ezek közé tartozik metál szcénát megújító Scene Queen is. Zenéje ötvözi a metalcore, a hyperpop és a feminista rap elemeket, legújapp kislemeze a Bimbocore Vol.2 igazi műfaj kavalkád.

Hannah Collins, azaz Scene Queen a 2020-ban kezdett el egyre ismertebb lenni a TikTokon, ahol leginkább kedvenc előadóiról, zenekarairól és az emo szubkultúráról készített videókat. A lány akkor még önerőből ki is adott egy dalt, de a várt siker elmaradt. Egy évvel később viszont rátalált a Hopeless Records kiadó, amely olyan ismert előadókat segítenek, mint az Neck Deep, a Pvris vagy a nemrég nálunk koncertező Sum 41. Scene Queent hamar le is szerződtették, első dala a kiadó alatt, a Pink Rover pedig egyből bekerült a trendelő hangok közé a TikTokon. Áprilisban ki is adta bemutatkozó kislemezét, a Bimbocore-t, és gyakorlatilag új műfajt teremtett.

A bimbocore korábban inkább csak az öltözködésre vonatkozott. A stílushoz tartozik a rózsaszín és a csillám, a 2000-es évek hiper feminin ruházata és a nőies smink.

Hirdetés

Ideológia szempontjából a női szexualitást […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2022/11/16/scene-queen-bimbocore-tiktok-feminizmus-metal/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Turai Barna: Hagyjatok már békén, nem tudom, ez borzasztó

Turai Barna: Hagyjatok már békén, nem tudom, ez borzasztó

Nehéz elhinni, hogy Turai Barna zavarban volna attól, hogy nem tudja, miről is kellene beszélgetni. Hiszen …