2022. október 3., hétfőMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.03. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A színház Netflixe a rezsiválság idején is működik

Hirdetés

A színház Netflixe a rezsiválság idején is működik

Nem versenyezni kell egymással, hanem egymást kiegészíteni, és ezzel új dimenzió nyílik a „színházfogyasztás” terén – vallják a SzínházTV létrehozói.

„A színház mint közösségi és művészeti élmény létjogosultsága – csakúgy, mint a mozié – megkérdőjelezhetetlen, a SzínházTV pedig nem azért született, hogy átvegye a kőszínház feladatát, hanem épp ellenkezőleg. Az online előadások egyrészt térben és időben kitágítják a színház kereteit, másrészt felkeltik az érdeklődést az előadások iránt. Ha megtetszik egy zenekar a Spotifyon, biztos keresem a lehetőséget, hogy megnézzem koncerten is” – von érzékletes párhuzamot Radnai Márk színházrendező, a SzínházTV megálmodója.

A vállalkozás missziója, hogy láthatóbbá tegye a magyar kultúrát azok számára, akiknek nincs lehetőségük, hogy egy előadást élőben megnézzenek, és közel hozza a színházat azokhoz, akiket eddig nem érintett meg ez a műfaj. Az online előadás további és felbecsülhetetlen hozadéka, hogy olyan kiváló előadások is elérhetők, amelyek a repertoárról lekerülve gyakorlatilag nyomtalanul eltűnnek.

Évente körülbelül 150 előadás kerül a süllyesztőbe szerte az országban, amelyek nem jutnak el valójában a közönséghez. Kipörög a bérlet, és megy a darab a szemétbe

Hirdetés

– mondja Radnai, hozzátéve, hogy sem a jövő nemzedékére nem gondolunk, sem az alkotók munkáját és az alkotások értékét nem tartjuk tiszteletben, ha ezt a lehetőséget nem ismerjük fel”.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/09/19/szinhaztv-streaming-online-eloadasok-pandemia-rezsi-bezaras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bereményi Géza: Ideges vagyok, mint egy író

Bereményi Géza: Ideges vagyok, mint egy író

Író, rendező és most már színész is, aki persze magát játssza el. Ez új alkotói …