2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A Sárkányok háza ikrei az Indexnek: Már a forgatás előtt tudtuk, mi lesz a sorsunk

Hirdetés

A Sárkányok háza ikrei az Indexnek: Már a forgatás előtt tudtuk, mi lesz a sorsunk

Június 17-én tért vissza a Maxon a Sárkányok háza a második évadával, és bár az anyasorozat, a Trónok harca eseményei előtt jóval, nagyjából 100 évvel korábban játszódik a történet, korántsem lehetne azt mondani, hogy Westeros kevésbé megosztott birodalom lenne, mint amikor a Starkok harcoltak a Lannisterekkel. Egy olyan korszakban járunk a Sárkányok házában, amikor a Targaryen-család tagjai között belviszály zajlik, az uralkodó família két oldalra, az Alicent által vezetett Zöldekre és a Rhaenyrát követő Feketékre bomlik, a sok hullát eredményező véres összetűzés pedig egyre elkerülhetetlenebbé válik. E két oldal viszályába keveredik bele két lovag, Erryk és Arryk a Cargyll-házból, akik hiába ikrek, képtelenek kiegyezni, hogy ki mellé álljanak, így ellentétes oldalon találják magukat.

A Sárkányok háza második évadának második epizódjában épp ők ketten, Erryk és Arryk kerülnek egymással szembe, az őket alakító Elliott Tittensort, és Luke Tittensort, a sorozat 34 éves testvérpárját egy Zoom kerekasztalos interjú keretein belül kérdeztük az HBO fantasy sorozatában szerzett tapasztalataikról.

HOTD 202 071123 TW 0790

Fotó: MAX

Elliott és Luke Tittensor az Indexnek arról beszélt,

Hirdetés

  • mikor szembesültek a lovagtestvérek, Erryk és Arryk sorsával először,
  • rossz érzés volt-e nekik a távozás az HBO új zászlóshajó sorozatából,
  • és hány napig forgatták a nagy párbajukat.

Mind a Trónok harca, mind a Sárkányok háza hírhedtté vált a sokkoló halálesetekről. Hogyan és mikor szembesültek a karaktereik, Erryk és Arryk sorsával?

Elliott Tittensor: Tudtuk az elejétől, már a forgatás kezdete előtt, hogy véres halált fogunk halni a sorozatban. Az volt az egyik első dolgunk, hogy meghallgattuk a hangoskönyveket, hogy a lehető leginkább tisztában legyünk a szériában feldolgozott eseményekkel, és Westeros ezen korának rajzával. A készítőgárdán múlt teljes egészében, hogy mikor érzik úgy, hogy eljött az ideje a sztorivezetés szempontjából az ikrek tragikus párharcának. Végül a második évad elejére esett a választásuk. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy testvérekként részt vehettünk egy ekkora produkcióban. Luke-kal együtt imádtuk az anyasorozatot, a Trónok harcát, és amikor annak a híre eljutott hozzánk, hogy a Sárkányok házába keresnek szereplőket, ráadásul ikreket, ugrottunk a lehetőségre, anélkül, hogy sokat morfondíroztunk volna rajta.

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy Trónok harca-rajongóként, testvérekként részeseivé válhattak ennek a világnak.

Bár Erryk és Arryk sztorija megrendítő véget ért, gyönyörűnek éreztük ezt a lezárást a karaktereinknek, és hálásak vagyunk, hogy két ennyire karizmatikus ikertestvér páncélját ölthettük magunkra a sorozatban.

Nem is volt rossz érzés a távozásuk a Sárkányok házából?

Elliot Tittensor: Mint bármi máshoz az életben, ehhez is kétfajta irányból lehet közelíteni, pozitívan vagy negatívan, de én szimplán azt mondanám, hogy az a sok jó tapasztalat, amit szereztünk, felülír minden szomorúságot. Természetes, hogy amikor egy olyan […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2024/06/27/sarkanyok-haza-hbo-teve-sorozat-streaming-fantasy-masodik-evad-luke-elliott-tittensor-exkluziv-interju-max/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A világhírű író élő adásban sétált ki a stúdióból

Hatalmas érdeklődés övezte Alessandro Baricco olasz sztáríró budapesti látogatását. A világhírű szerző súlyos betegsége miatt …