2023. május 30., keddMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A rock and roll átírta az emberi DNS-t

Hirdetés

A rock and roll átírta az emberi DNS-t

Tátrai Tibusz a Petőfi Zenei Tanács újdonsült és örökifjú tagjaként elmondta, hogy húszéves korában nem kérték ilyesmire az akkori hetvenévesek, mostanra viszont ő is túl van a hetedik x-en, ami nem baj, mert meg kell élni egy időt ahhoz, hogy felismerjenek valakit. Mindenesetre segítséget ad, ha kérik. Például abban, hogy néhány évtized alatt felhalmozott tapasztalataira támaszkodva meglehetős biztonsággal meg tudja mondani bármilyen zenéről, hogy honnan jött, és hova tart.

A másik terve, az az egykori zenéstársáról, Póka Egonról elnevezett egyetemi szintű iskola, ahol a legmagasabb szintű, akár világsztár mesterek tanítják az egyáltalán nem „könnyű” zenét.

Mesél lazulásról, amibe majdnem belehalt, és a váltásról, amitől megint mindenkit megvadít maga körül.

Hirdetés

Szebényi Dani elmondta, hogy mi történt Zalalövőn, ami megpecsételte a Godfater másik szólógitárosának sorsát. Arról is beszélt, miért vették fel élőben, utólagos belepiszkálás nélkül a zenekar első lemezét, és kifejtette, hogy került az emberi DNS-be a rock and roll.

Elhangzik néhány zenetörténelmileg is fontos tény arról, hogyan állt össze a banda, ahol mindenki világszínvonalú zenész. Kiderül, mire képes egy liluló fej, mitől áll fel a Berkeley Schoolban trenírozott basszusgitáros, és mi a lányok baja.

Sok már egyéb mellett arra is fény derül, hogy

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/03/26/tatrai-tibor-szebenyi-daniel-godfater-blues-podcast/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Petőfi néha reggelire is gulyást evett, annyira szerette

Petőfi néha reggelire is gulyást evett, annyira szerette

Mint tudjuk, az evésről beszélgetni legalább olyan jó, mint enni, és ha ehhez az irodalomból …