2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A rasszista botrányt túlélt Golden Globe-díj-átadó visszatér a képernyőkre

Hirdetés

A rasszista botrányt túlélt Golden Globe-díj-átadó visszatér a képernyőkre

Az elmúlt időszakban maximum botrányaitól volt hangos a Golden Globe-díj-átadó. A legutóbbi gálát a sztárok és a tévécsatorna is bojkottálta, amitől egy nívósnak semmiképp nem nevezhető, zárt körű eseménnyé törpült a rendezvény. Tom Cruise például korábban megnyert díjait tiltakozásul visszaadta.

Ám jövő év elején, január 10-én visszatér a Golden Globe-díj-átadó a tévéképernyőkre – olvasható a díjakat osztó szervezet honlapján.

A Golden Globe-díjakat a Hollywood Foreign Press Association, azaz a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) osztja ki minden évben. A Los Angeles Times 2021-ben megjelent riportja irányította rá az emberek figyelmét arra a tényre, hogy a

HFPA 87 tagja között egyetlen fekete bőrű személy sincs.

Hirdetés

Ám nemcsak diszkriminatív gyakorlata miatt nyílt ki a hírességek zsebében a bicska, hanem egyre több olyan történet is napvilágot látott, amelyek miatt a szervezet etikai szempontok szerint is megkérdőjelezhető. Felvetődött az adócsalástól kezdve megvásárolt díjig elég sok problémás ügy. Tom Cruise mellett többek között Scarlett Johansson és Mark Ruffalo is felszólította a filmeseket, hogy ne vegyenek részt a Golden Globe-on, amíg lényegi változások nem történnek a HFPA-n belül.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/09/22/golden-globe-dijatado-rasszizmus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Annie Ernaux francia író kapja az irodalmi Nobel-díjat

Annie Ernaux francia író kapja az irodalmi Nobel-díjat

Annie Ernaux francia írónak ítélte oda idén az irodalmi Nobel-díjat a Svéd Akadémia, amely csütörtökön …