2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A polgármester kirúgná az egri színház igazgatóját

Hirdetés

A polgármester kirúgná az egri színház igazgatóját

Mirkóczki Ádám egri polgármester kezdeményezi a Gárdonyi Géza Színház igazgatója, Blaskó Balázs felmentését. Ezt azzal indokolja, hogy a Városi Szociális, Urbanisztikai és Kulturális Bizottság az október 4-i nyílt ülésén a direktor minősíthetetlen kijelentéseket tett a közelmúltban elhunyt Kelemen Csaba színművészre. A bizottság  arról tárgyalt, hogy a tavaly októberben koronavírus fertőzésben elhunyt népszerű színészről nevezzék el a stúdiószínpadot – adta hírül az Eger Hírek.

Blaskó Balázs az egri Gárdonyi Géza Színházban 2015. október 27-én

Blaskó Balázs az egri Gárdonyi Géza Színházban 2015. október 27-én

Fotó: Komka Péter / MTI

A polgármester kiadott egy közleményt, amelyben úgy fogalmaz:

Hirdetés

Egy ilyen ember álláspontunk szerint, nem maradhat tovább Heves megye és Eger legnagyobb kulturális intézményének az élén.

Ezt követően az Egri Hírek oldalán jelent meg a direktor válasza, amiből kiderül, hogy Blaskó Balázs színházigazgató eddig kegyeleti okokból nem kívánta indokolni döntését, viszont a támadások miatt elmondja a következőket:

Sajnos, szomorú tény, hogy Kelemen Csaba és felesége, Lengyel Edina végig titkolták Csaba betegségét a színház vezetése előtt is. Érthetetlen, hogy míg 2020 tavaszán a Covidtól való rettegés miatt itt hagyta a színházat, a szerepét, a készülő darab próbafolyamatát, és hónapokra határmenti vidéki házukba költözött, addig a kérdéses időszakban – mint utóbb kiderült – betegen, lázasnak érezve magát próbált, s két előadást lejátszott. Ezt követően egyikük se jelezte a színház felé, hogy Csaba beteg, sem azt, hogy kórházba került. S – amint tudomásom szerint a vizsgálóbizottság előtt is megerősítést nyert – a színház és magam folyamatos próbálkozása ellenére sem ő, sem felesége nem vették fel a telefont, A Covid-fertőzöttség bebizonyosodása után színházi kontaktot nem adtak meg. Sajnos több szempontból nagy mértékben veszélyeztették színházi közösségünket. Kollégánk tragikus haláláról is kerülő úton értesültünk, amint sajnos volt felesége, két gyermekének édesanyja, s gyermekei is.

Blaskó Balázs azzal zárta mondandóját, hogy ennél részletesebben nem kíván nyilatkozni  a történetről, épp Kelemen Csaba méltó emlékének megőrzése végett.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/10/07/eger-polgarmester-szinhaz-kegyeletsertes-kirugas-kelemen-csaba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hadik Andrásról készít történelmi kalandfilmet Szikora János

Hadik Andrásról készít történelmi kalandfilmet Szikora János

Hadik címmel rendez történelmi kalandfilmet Hadik Andrásról és huszárseregéről Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház …