2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A Pink Floyd alapítója beszél Oroszország nevében az ENSZ előtt

Hirdetés

A Pink Floyd alapítója beszél Oroszország nevében az ENSZ előtt

Roger Waters, a világhíres Pink Floyd zenekar alapító tagja, basszusgitárosa, egyik énekese és dalszerzője már szeptember óta különféle támadások kereszttüzében áll. Régebben is ismert volt antiszemita megnyilvánulásairól, ősszel az ukrán elnök feleségének, Olena Zelenszkának írt nyílt üzenetet, amiben az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások ellen érvelt.

Ahogy az Index már korábban beszámolt róla, Oroszország most felkérte a Pink Floyd egykori tagját, hogy szerdán beszéljen az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt azon az ülésen, amelyet Moszkva kérésére tartanak az Ukrajnába való fegyverszállítások megvitatására.

A felkérés vegyes reakciókat váltott ki a világ politikai vezetéséből.

Hirdetés

Míg az orosz ENSZ-nagykövet, Vaszilij Nebenzia úgy fogalmazott, hogy „lássuk, mit fog mondani. Van álláspontja, és azt holnap hallani fogják”, addig egy nevét nem vállaló diplomata az ENSZ-ből felháborodottan reagált az eseményekre: „Az orosz diplomácia régebben komoly volt. Most mi következik? Mr. Bean?”

Egy friss interjúban egy német lapnak arról is beszélt a zenész – amit saját oldalán is megosztott –, hogy kimondottan szomorú, amiért korábbi zenésztársai egy ukrán előadóval, Andrij Chlywnjukkal készítettek közös dalt tiltakozásul a kialakult helyzetre, miközben a szám mondanivalója szerinte felszínes.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/02/08/pink-floyd-roger-waters-oroszorszag-ukrajna-ensz-nato-david-gilmour-putyin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új kiállítás nyílt a Ferenczy Múzeumban

Szombaton nyílt meg a Ferenczy Múzeumban a Magyar Géniusz Program 65 millió forintos támogatásával megvalósuló kiállítás, A gyűjtemény …