2021. június 15., keddMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2021.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A pezsgő életmód gyógyította ki pánikbetegségéből

Hirdetés

A pezsgő életmód gyógyította ki pánikbetegségéből

A huszonnégy éves Martint az influenszerkedéssel járó pezsgő (na nem az alkohol, hiszen arra allergiás) életmód „gyógyította ki” pánikbetegségéből. Kisebb vagyont hagyott az orvosnál, mire kiderült, panaszai nem fizikai, sokkal inkább mentális eredetűek. Nem tudatosan, hanem egy baráti tanácsnak hála indult el az influenszerkedés útján, mégis úgy érzi, sikeresen belerázkódott a szerepébe.

Egy jótékonysági akció keretében találkoztam egy fotóssal. Látta az Instagram-posztjaimat, és ahogy majomkodom – én ezt annak hívom. Látta, hogy ide-oda megyek (na nem mintha ezzel fel akarnék vágni), aztán megkérdezte, hogy nem akarok-e ebből többet kihozni, karriert építeni a folyamatos mászkálásból, jótékonykodásból, kampányolásból. Televíziós szakon végeztem, és szerettem volna megmutatni, hogy tulajdonképpen mivel foglalkozom. Mindenki azt látta, hogy közszereplőkkel dolgozom együtt, de senki nem tudott engem hová tenni.

Martin innentől fogva tudatosan, célirányosan építette fel az Instagramját, hogy platformján keresztül bemutassa a közösségi média árnyoldalait, vagy éppen kulisszatitkait – azokat a mozzanatokat, amelyeket csak a szakmában dolgozók ismernek, a médiafogyasztók azonban nem látnak. Műsorvezetőként felteszi azokat a kérdéseket, amelyeket sokan nem mernek. Nem leégetni, hanem bemutatni akarja interjúalanyait.

P  8787

Hirdetés

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

A mai fiatalok a kamera előtt legalább annyira otthonosan mozognak, mint a kamera mögött, és ez hősünkre is igaz. Igen ám, csakhogy a televíziós szereplés egész más, mint a közösségi médiában előadni magad, hiszen számos pályakezdő élő adásban sokszor megszólalni sem tud – Martin legalábbis ezt vallja. 

A tanárom azt mondta, hogy a médiában dolgozók bolond emberek. És lám, mennyire igaza van. A néző sokszor felteszi magának a kérdést, hogy miért tolunk kamerát a kevésbé ismert emberek arcába. Ez szerintem is teljesen normális reakció. Én különben szeretem magamat megmutatni az embereknek, de ez nem magamutogatás, hanem élménybeszámoló. Ennek ellenére nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid időn belül ennyi követőm lesz, és már a karrierem hajnalán komoly partnerekkel dolgozhatok együtt.

Sok influenszer beleesik abba a csapdába, hogy minden megbízást és reklámfelhívást elvállal, Martin azonban csak a szerinte hasznos vagy értékes tartalmakat osztja meg oldalán. A pénz persze nyomós indok arra, hogy valaki mindenféle, az influenszer profiljába egyébként egyáltalán nem illő terméket […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/05/16/a-mediaban-dolgozok-bolond-emberek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Calçot, avagy ilyen egy katalán tavaszi emlék

Ha nem nézel utána, nem bányászod ki az internetről, csak arra tévedsz, a Barcelonához közeli …