2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A nő, akinek Michael Jacksonnal és Prince-szel is volt dolga

Hirdetés

A nő, akinek Michael Jacksonnal és Prince-szel is volt dolga

Valljuk be, hogy a könnyűzene történetében a dobosok és ütősök általában férfiak. Phil Collins, Tommy Lee, Keith Moon, Ray Cooper, Charlie Watts, Ringo Starr, John Bonham, és még sorolhatnánk. Ha mondanunk kellene tizenöt nőt, aki ugyanezt a hangszert választotta, vakarnánk a fejünket. Ez viszont korántsem a minőségbeli különbségeket jelenti. 

A világ leghíresebb női dobosa Karen Carpenter volt, aki a The Carpenters nevű zenekarban játszott és énekelt, de nem sokkal marad le mögötte Meg White, a The White Stripes ritmusfelelőse vagy Cindy Blackman Santana, aki Lenny Kravitz mögött ül a koncerteken. 

A legnagyobbakkal játszott

A 70-es évek közepén tűnt fel egy fiatal lány, aki aztán a legnagyobb előadók mellett énekelt, és adta a ritmust különböző ütős hangszereken, köztük dobon is. Sheila E. többek között olyan előadók mellett zenélt, mint Michael JacksonPrince, Stevie Wonder, Diana Ross vagy Marvin Gaye. Az akkori, főleg férfiak által uralt zeneiparban is megtalálta a lehetőségeket, a legnagyobb színpadokon léphetett fel, sőt még a We Are the World című dalba is meghívták. 

Hirdetés

A <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/04/28/sheila-e-zene-koncert-interju-michael-jackson-prince-stevie-wonder/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb három évre megválasztották a Szépírók Társaságának elnökségét

A Szépírók Társasága 2024. május 18-án tartotta közgyűlését, amely újabb három évre bizalmat szavazott a …