2021. szeptember 20., hétfőMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A nő, aki tényleg tudja, hogy mire vágysz

Hirdetés

A nő, aki tényleg tudja, hogy mire vágysz

A szerelem társadalmilag elfogadott elmebaj – hangzik el A nő (Her) című filmben. Ugyanez áll a rock & rollra is, ami ma már gyógyítható kellő mennyiségben szervezetbe juttatott zenével. És szerencsére nyolc év után végre hozzáférhető Spike Jonze A nő című disztópikus love storyjának zenéje fizikai formátumban is. Az album Win Butlernek, az Arcade Fire vezetőjének és a szintén kanadai Owen Pallettnek a kollaborációja.

A film zenéjét 2014-ben Oscarra jelölték, épp ezért a megjelenés kisebb ünnep az Arcade Fire rajongóinak és a filmfüggőknek. A soundtrack fehér színű vinylkorongon és házi gyártásúnak tűnő műsoros kazettán (!) is elérhető. A meditatív, 13 egységre bontott zenemű önálló entitás, filmkockák nélkül is működik annak ellenére, hogy Win Butler így nyilatkozott (az IMDb-oldalán is elolvasható):

Van egy titokzatos alkímia abban, ahogy a hang és a kép együtt működik, a hangok és a hangulatok változnak és reagálnak egymásra.

Egy ideig úgy volt, hogy a soundtrack a történet sci-fi-jellegét erősíti, de az organikus miniatűrök inkább a film romantikus jellegét emelték ki. Így aztán főleg Satie és Debussy szelleme járja be a közeljövő Los Angelesének világát, mintsem a heroikus rock and roll. A klasszikus Satie-féle szekvenciák ügyesen balanszírozzák ki a filmben látható high-tech kütyük és az enteriőrök sivár világát. Persze aki kihallja a 2013-as, Reflektor című Arcade Fire-lemez egy-egy témáját, az sem téved nagyot. A John Malkovich-menetet is jegyző Jonze jövőben játszódó filmje nem túl bonyolult történet, és ma már nem is tűnik olyan meghökkentőnek.

Hirdetés

Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) „összejön” […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/08/23/a-no-aki-tenyleg-tudja-hogy-mire-vagysz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Böjte Csaba: Lelkeket gyűjtök

Böjte Csaba: Lelkeket gyűjtök

A testvéri szeretet, a jézusi bizalom mutatta meg magát a nemzetközi eucharisztikus konferencián Böjte Csaba …