2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A Netflix sorozata igazi szerelmes levél a világ legjobb kosárlabdacsapatához

Hirdetés

A Netflix sorozata igazi szerelmes levél a világ legjobb kosárlabdacsapatához

Amikor netflixes dokusorozatokról van szó, a legtöbbeknek a Formula 1: Hajsza a túlélésért jut eszükbe. Nem véletlen, a túldramatizált, négy évada ketyegő produkció igazi adrenalinbomba, amely soha nem látott közelségbe engedi hozzánk az istállókat, a pilótákat és úgy összességében a száguldó cirkuszt. De van-e ennek a szériának vetélytársa? Manapság nem túl sok, de ha keresgélünk egy picit a Netflixen, akkor bele lehet futni olyan rejtett kincsekbe, mint a Michael Jordan – Az utolsó bajnokságig (The Last Dance).

MJ PIC6704M

Fotó: Andrew D. Bernstein / Getty Images Hungary

Cikkünk tárgyát, amelyet innentől az egyszerűség kedvéért The Last Dance címmel emlegetünk, az ESPN Films és a Netflix gyártotta közösen, a 2020 júliusában képernyőre tűzött tíz rész kerek egészet alkot. Ennek megfelelően nem is maradunk hiányérzet nélkül, ugyanakkor a közreműködőknek köszönhetően olyan egyveleget kapunk, amely nagyjából bárkit szórakoztat: a kosárlabda rajongóit azzal, hogy belemegy a részletekbe a széria, és van benne egyfajta szakbarbárság – a többieknek, a laikusoknak meg ott van a show, a körítés, a váratlan fordulatok, amelyeken lerágjuk a végére mind a tíz körmünket mindenféle túlzás nélkül.

Hirdetés

A The Last Dance óda a Chicago Bulls aranykorához, amikor olyan meghatározó nevek forgolódtak a palánkok között, mint Scottie Pippen, Dennis Rodman, Steve Kerr, na és persze Michael Jordan. A produkció szépen körbejárja ezeket a nagy figurákat, kezdve azzal, hogy micsoda alulértékelt vízhordó volt Pippen, akinek a kiesésével a Bulls iszonyú nehéz helyzetben találta magát. Rodman balhéi és önpusztító életmódja is kereszttűzbe kerül, igaz, az ő esetében picit olyan, mintha a készítők elhallgatnák a durvább részleteket. Mindenesetre az kiderül róla is, hogy különc, mindenkit felháborító figura.

A legnagyobb hangsúlyt természetesen Michael Jordan kapja, ki más – a magyar címben sem véletlenül az ő neve szerepel. A játékosról megtudjuk, hogy került a csapathoz, milyen tragikusan halt meg az apja, de az ominózus, a konteórajongókat a mai napig lázban tartó pizzamérgezésre, az Air Jordan nevű kultikus kosárcsukák eredetére, na és persze arra is fény derül, hogyan vonult többször is vissza a legendás, 23-as számban játszó kosaras. A The Last Dance-ből nem marad ki az eredeti Space Jam forgatása sem, ezek a jelenetek minden filmőrültnek okoznak pár mosolygással teli percet – illetve […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/05/13/the-last-dance-netflix-sport-dokumentum-sorozat-rejtett-kincs-streaming-tv-ajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Megérkeztünk című kiállítással nyitotta meg kapuit a Néprajzi Múzeum új épülete

A Néprajzi Múzeum új épülete a Liget Budapest Projekt része. Tervezője Ferencz Marcel (NAPUR Architect), …