2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A Netflix megmutatja, hogyan kell online drogot eladni, méghozzá gyorsan

Hirdetés

A Netflix megmutatja, hogyan kell online drogot eladni, méghozzá gyorsan

A harmadik évada is felkerült a Netflixre a 2019-ben indult How to Sell Drugs Online (Fast), azaz Hogyan adjunk el drogokat a neten (villámgyorsan) című sorozatnak, és szerencsére megőrizte az első évad magas minőségét.

HTSDO 305 Unit 02945 RT

Fotó: Bernd Spauke / Netflix

Az internet térhódításának és hétköznapivá válásának egyik következményként a szülőknek nagyjából fogalmuk sem lehet, hogy gyermekük mit néz, hallgat, olvas, és kivel beszélget neten keresztül a szobájában. Persze vannak eszközök, amik valamelyest képesek bizonyos oldalakat lekorlátozni, de tagadhatatlan tény, hogy az átlagcsaládokban mindig a fiatalabbak értenek jobban a gépekhez, így ha valamit el akarnak kerülni, ki akarnak kapcsolni, fel akarnak törni, erre könnyebben találnak megoldást, mint a szülők ennek megelőzésére.

Hirdetés

Bárcsak inkább pornót nézett volna!

De még ezeknek a tényeknek a tudatában is eléggé meglepődhetett az a német anyuka és apuka, akiknek angyalarcú, húszéves, kedves, bár zárkózott kisfiukról kiderült, hogy nem pornót néz vagy videójátékozik egész nap a szobájában, zárt ajtó mögött, hanem egy hatalmas drogkereskedést működtet – méghozzá másfél éve, egyes-egyedül. Valószínűleg nem pont ilyen kép él a fejekben egy drogbáróról, de hát a fiatalabb generációknak szinte kutya kötelességük, hogy meglepjék az idősebbeket.

Maximilian Schmidt Lipcsében a gyerekszobájából üzemeltetett egy Shiny Flakes nevű weboldalt, ahol marihuánát, kokaint, ecstasyt, LSD-t és vényköteles gyógyszereket árult. Vevői bitcoinban fizettek, ő pedig jó munkásemberhez híven, precízen becsomagolta portékáját, amit egy csomagküldő szolgálattal adott fel postán. Ő maga állítólag nem élt a szerekkel, viszont internetes barangolásain keresztül hamar rájött, hogy drogeladással egész jól lehet keresni,

de hát a Z generáció már csak ilyen, mindent online csinál.

Innen jött az ötlete, hogy nem egy sötét sikátorban teszi kockára az életét, hanem az otthon melegéből árul, ahol nem kell félni attól, hogy lelövik, és még az anyukája is főz rá. Ha eltekintünk a ténytől, hogy amit csinált, az rendkívül illegális, biztos, hogy remek előadó lehetett volna egy TED-konferencián, ahol fiatal és iszonyatosan sikeres vállalkozóként mesélhette volna el a történetét. Miután lebukott és elfogták, négy évre elítélték, 2019-ben szabadult.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

<p style=" color:#c9c8cd; font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/09/13/igy-kell-online-drogot-eladni-meghozza-gyorsan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ezt a kérdést sokan felteszik: A bűnöző bűnöző marad?

Ezt a kérdést sokan felteszik: A bűnöző bűnöző marad?

Sajnos (vagy nem sajnos) a megkönnyezést nem lehet megúszni, nekem legalábbis nem sikerült a Karlovy …